"Rz" informuje również, że na rynku nieruchomości pojawiły się ukraińskie agencje pośredniczące, które kierują swoją ofertę głównie do Białorusinów i Ukraińców. Polskie biura skarżą się, że podmioty te stosują nieuczciwe zagrywki - kopiują oferty polskich biur i podkradają im klientów.
"Doświadczyliśmy sytuacji, w których klient z Europy Wschodniej okazywał się pośrednikiem kontaktującym się z właścicielem naszej oferty nieruchomości poza naszą wiedzą i bez ustaleń z nami" - powiedział Patrick Pieta.
A to sorry, myślałem że tylko polskie agencje to: zero wiedzy, maksymalne stawki za nic, kłamstwa, zatajanie wad prawnych i budynku/lokali oraz KRADZIEŻ prywatnych ofert i nagabywanie namolne (wbrew RODO i komunikatom w ogłoszeniu) na ich usługi. Moje ogłoszenie 2 biura po prostu chamsko ukradły i wystawiły jako swoje. Polskie biura! A to by tak nie działało gdybyś durniu sam poszukał dokładnie portale i miejsca gdzie się ludzie ogłaszają to byś na skradzione ogłoszenie nie dzwonił... a potem jeszcze płacił prowizje temu złodziejowi ogłoszeń jak ostatni idiota.
https://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news-hurtowe-zakupy-ukraincow-w-polsce-upatrzyli-sobie-mieszkania,nId,7958676
TLDR obcokrajowcy konkurujący z wami na rynku to: oligarchowie z UA, RU i nawet hinduski Kumar z IT.
A najlepsze to:
A to sorry, myślałem że tylko polskie agencje to: zero wiedzy, maksymalne stawki za nic, kłamstwa, zatajanie wad prawnych i budynku/lokali oraz KRADZIEŻ prywatnych ofert i nagabywanie namolne (wbrew RODO i komunikatom w ogłoszeniu) na ich usługi. Moje ogłoszenie 2 biura po prostu chamsko ukradły i wystawiły jako swoje. Polskie biura! A to by tak nie działało gdybyś durniu sam poszukał dokładnie portale i miejsca gdzie się ludzie ogłaszają to byś na skradzione ogłoszenie nie dzwonił... a potem jeszcze płacił prowizje temu złodziejowi ogłoszeń jak ostatni idiota.
@cyganztorunia: a murzyni?