Wpis z mikrobloga

#nintendoswitch #xbox Chcę kupić switch oled albo switch 2, po to by pograć z dzieckiem. Co będzie lepsze? Różnica w cenie między około 1300 zł a 2200 zł to sporo, a ja nie mam jakiś szczególnych wymagań. Chodzi mi głównie o jakieś gry 2d, bardzo łatwe, takich od których można zacząć i się nie zniechęcić. Jak sam byłem mały to zaczynałem od super mario właśnie. Mam Xbox series S, ale nie znalazłem tam nic takiego lekkiego. Jedynie jakieś Hollowknighty i Blasphemousy, ktore sa trudne i dla dorosłch. No chyba, ze źle szukam.
Czy na switchu 2 musze dopłacać do kupionych starszych gier by działały one na dwójce?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rekinwpaski: część gier ze sw1 działa na sw2 od strzała i działają lepiej niż na 1 (60 vs 30 fps). Ja mając okazję spędzić godzinę ze sw2 postanowiłem nie kontynuować na razie znajomości z najnowszym dzieckiem Nintendo. Za mało jest fajnych tytułów nowych i świeżych, próbowałem sobie wmówić że ogram backlog gier że sw1 na nowej konsoli ale ostatecznie olałem, poczekam na sw2 w wersjii OLED.
  • Odpowiedz
Czy na switchu 2 musze dopłacać do kupionych starszych gier by działały one na dwójce?

@rekinwpaski: nie musisz

Chodzi mi głównie o jakieś gry 2d, bardzo łatwe, takich od których można zacząć i się nie zniechęcić.

@rekinwpaski: kups switxha 1 zwykłego albo oleda
  • Odpowiedz
Moj syn 4 lata gra na padzie w lego city undercover, lego 2k drive, forza horizon 5, driver san francisco i innego rodzaju samochodówki z otwartym swiatem. Jakakolwiek platformowka nie interesuje go
  • Odpowiedz
Oled przerobiony weź, kartę 512gb dokup i graj w co chcesz. Jak nie masz parcia na granie online, tylko z synem to bierz przerobioną, nawet dla samych emulatorów innych konsol. Ja tylko switcha mam przerobionego, a na resztę już wszystko kupuję. Chciałem teraz Switch 2 kupić, żeby próbować gry nintendo online, ale xbox wyskoczył z ROG i już na to czekam
  • Odpowiedz
@rekinwpaski: jest dużo lepszy, szybkie loadingi, Zelda śmiga zawaliście. Generalnie oled byłby dobry do gier czysto handheldowych. Nie wyobrażam sobie grać w zelde botw na handheldzie, więc odpalam w doku i śmiga zawaliście. Krótko trzyma na baterii niestety w handheldzie, ale ja gram w doku praktycznie cały czas. Czasami sobie pogram na łóżku
  • Odpowiedz