Wpis z mikrobloga

Potrzebuję Waszej pomoc... Dostałem ofertę kompleksowego wykończenia domu przy okazji projektu od architekta. Sam projekt z nadzorem 25k, a robocizna ekipy od architekta to średnio policzone 1000zł/m2. Chcemy żeby nam zaprojektowali i wykończyli tylko 75m2 z całkowitych 140m2 (reszta to na ten moment wolne pokoje, garaż, kotłownia). Wyjdzie z 100k za projekt i robocizne. Plus jest taki, że nic mnie nei obchodzi, wszyscy są dostępni i konsultują się z architektem. Minus to oczywiście cena. Ma ktoś może doświadczenie w korzystaniu z takich usług albo sam probował organizować ekipy - ile płacę za taką wygodę?

#nieruchomosci #wykonczenia #remontujzwykopem #budowadomu
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Homofobiczny_Czarodziej: Cena za projekt z nadzorem normalna, tylko pytanie, co ten nadzór zawiera, jak bardzo ufasz architektowi i jego ekipie - to jest niezbędne do określenia, czy warto za to płacić. No i druga strona medalu - czy masz alternatywę, czyli ekipę, której zaufasz i względnie nie będziesz musiał kontrolować. Plus jak bardzo złożony jest projekt, czy jest tam de facto co nadzorować.

Cena za wykończenie też sensowna, chociaż tu
  • Odpowiedz
@Homofobiczny_Czarodziej 2 lata temu wykańczałam dom, 100m2, miałam zaufaną ekipę (dwóch mężczyzn), którzy robili wszystko, od podłóg po sufit. Też robocizna od nich kosztowała koło 70k, ale zajmowali się wszystkim, ja nie musiałam myśleć o niczym, sami dzwonili pytać się o rzeczy o których bym nie pomyślała (typu jak wysoko zamontować kran podtynkowy do umywalki).
  • Odpowiedz