Wpis z mikrobloga

@meczennik_: My na kolei mieliśmy pomysł nawet sprytny specjalnie jeden chorował w niedziele na nocki i drugi mógł wejść na jego miejsca potem 3 i tak każdy z nas stracił jeden dzień na żądanie/L4 a ten co wszedł na jego miejsce prawie 500zł na rękę :D Tyle wyjdzie CI służba nocna z dodatkami, w nadgodzinach świątecznych więc mega warto zwłaszcza że zarabialiśmy wtedy koło 3500zł na ręke.
  • Odpowiedz
@meczennik_: umysl biedaka zawsze bedzie biedny. Poczytaj komentarze pod artykulami dotyczacymi czterodniowego tygodnia pracy albo zmniejszenia ilosci godzin w etacie. Zaraz Cie zwykli ludzie zjedza XDD

@niebadzogrem o tak +1 byczku. Znam temat
  • Odpowiedz
@meczennik_: ja jestem z tych co zostają po godzinach za darmo, jeśli chcesz mogę wytłumaczyć Ci dlaczego i pewnie wpasuje się to w opis sporej części ludzi
  • Odpowiedz
@meczennik_ ale jak za grosze? Ile w polsce sie placi za nadgodziny, pytam powaznie. Mam znajomego co pracuje w duzym zakladzie (kilkadziesiat k ludzi w kilku oddzialach w pl) i weekendy maja 100% extra, tak samo jak wszystko powyzej 8h w tygodniu. Na islandii mam 80% extra za weekendy i po 17 w tygodniu, oraz powyzej 8h w tygodniu. Osobiscie bardzo lubie overtime szczegolnie jak mam w planach wieksze wydatki i
  • Odpowiedz
Jak ma być dobrze w tym kraju jak ludzie nawet dobrowolnie zostają na nadgodzinach 10-12 h za grosze

@meczennik_: ale z czym masz problem, że ktoś coś dobrowolnie robi nie tak jak ty byś chciał?
  • Odpowiedz