Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Trochę wyłysiałem, trochę ratuję się Loxonem. Chcę go jednak ostawić, bo kosmicznie suszy mi skórę głowy i niszczy włosy? Zastąpić go małymi dawkami finasterydu, czy jednak zostawić ten minoksydyl i ewentualnie używać rzadziej w połączeniu z finasterydem? Generalnie nie chciałbym brać też fina, ale coś jakoś trzeba podtrzymywać to co jeszcze mam. Wydaje mi się, że loxon zahamował jednak wypadanie włosów, więc nie powiem, że nie działał w ogóle.

Czy ktoś odstawiał minoksydyl i podzieli się wnioskami?

#przeszczepzwykopem #lysienie #przeszczep #finasteryd #minoksydyl

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: możesz spowalniać efekt ale go nie zatrzymasz. Jak tylko odstawisz minoksydyl to stracisz to co utrzymałeś. Jak zaczniesz brać Finasteryd to będziesz musiał kontrolować stale testosteron, spada libido - dawkę musi dobrać ci lekarz.
Generalnie na twoim miejscu zbierałbym na system włosów, jedyne sensowne rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@Doktor_Proton: Poziom T spada z wiekiem, wpływ long term fina na T jest tylko anegdotyczny. Dawka nie ma specjalnego znaczenia. Dla większości ludzi farmakologia będzie lepszym rozwiązaniem niż system włosów, który wymaga dużo większego nakładu czasu i pieniędzy
  • Odpowiedz
Nie zastąpisz minoksydylu, a na pewno nie finasterydem, bo działanie jest zupełnie inne. Możesz go zmienić na minosydyl doustny. Co do lysienia to nie zatrzymasz go samym minoksem, musisz dołączyć steryd np fina
  • Odpowiedz
@Doktor_Proton: Kompletne głupoty. Nie robi się żadnych badań przed stosowaniem finasterydu bo one nic nie dają.
Nie ma znaczenia czy ktoś ma wysokie dht czy niskie bo liczy się czy organizm sie mocno podatny na działanie dht.
Lekarz też nie dobiera żadnej dawki bo dawka jest standardowa czyli 1 mg / dzień. Zmiana dawki też niewiele daje przez sposób działania finasterydu.
Po co badać testosteron? jak już to po finasterydzie
  • Odpowiedz