Aktywne Wpisy

korbixon +77

źródło: temp_file2001827243584201500
Pobierz
JAuStURYErSE +66
Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami, gdzie nie ma ludzi, chodniki odseparowane od jezdni, bezpieczna droga i jeszcze się tym oficjalnie chwalą (foto z FB Komenda Miejska Policji w Suwałkach)? Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych? Dlaczego, zamiast postawić fotoradar, policjant musi robić za stojak dla suszarki?
#polskiedrogi #policja
#polskiedrogi #policja

źródło: bagieta
Pobierz
Pytanie głównie do tych co szukali pracy: Jak ciężko jest faktycznie? W jakiej technologii robicie, ile lat doświadczenia i po jakim czasie znaleźliście pracę (albo ile już szukacie i dalej nic)? Jakie stawki też są dzisiaj realne do otrzymania? Specjalnie piszę z anonima, by jak najwięcej osób mogło odpowiedzieć, bo wiem że nie wszyscy chcą się tym dzielić publicznie. Jednocześnie prosiłbym o szczerze odpowiedzi, a nie trollowanie.
Pytam, gdyż u mnie moje zatrudnienie też wisi na włosku, projekty się skończyły i na 90% czas bym szykował CV... chcę wiedzieć na jakie realia się przygotować. Widzę też wśród kumpli programistów co szukają pracy, że jeden trzyma sztywno stawkę >20k/mc i mówi że może poczekać, ale drugi jest gotowy pracować za <10k/mc, bo ma rodzinę i dzieci na utrzymaniu. Obaj exp >5 lat. Mi się wydaje że schodzić tak nisko ze stawką to przesada, ale może faktycznie jest aż tak źle?
#programista15k #programowanie #kryzysit #pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Od razu widac, ze przez 8 lat robilem kariere, a nie 8 lat razem z gowno helpdeskiem czy innymi zapychaczami, gdzie to wcale nie bylo zwiazane z rola IT.
Do mnie oddzwaniaja. Ze stawek nie schodze 160+/h b2b.
W planach mam trzy certyfikaty i 200/h jako architekt albo senior
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
Szczerze to czasem mi się zdarza wysłać CV nawet jak mam pracę. Tak by sobie przejrzeć rynek. Wysyłam CV raz na 2-3 miesiące i wpada spokojnie zaproszenie na rozmowę. Ewentualnie wiadomość od Nigeryjczyka na Whatsapp gdzie to było fejkowe ogłoszenie.