Trochę śmieszy w sprawie #sct w #krakow gadanie, że 6-litrowym SUV-em to mogę, a 10-letnim dieselkiem już nie mogę. Na takie gigasilniki przypada ile tysięcy gruzów? Średnia wieku auta w Polsce to nie jest 5 lat, tylko 16 lat. 16-letnie kopciuchy, często na lewych przeglądach.
To jest wasze zdrowie. 16-letnie kaszlaki wam smrodzą, jak jecie obiad w ogródku na mieście i jak chodzicie po parkach. Dzieciaki to wdychają idąc do szkół. Generalna jakość powietrza jest zła w Krakowie. Wychowani w smrodzie.
@red7000 to ty zimą w Krakowie z domu nie wychodź, bo umrzesz na miejscu od zanieczyszczeń z kominów ( ͡º͜ʖ͡º) Polacy to debile głosujący na zamordystów jak dupiarz. Europa zachodnia odchodzi od stref a my się w to bezużyteczne gno ładujemy po same kukle i jeszcze pytamy czy nie da się głębiej.
@red7000 piszesz jakby Polacy jeździli 16-letnimi autami z wyboru. Przecież każdy Polak jest pasjonatem youngtimerow i woli 16-letniego Golfa od 2-letniego Golfa
@typ53B Byłem zimą w Krakowie przez tydzień i ło panie, czułem się źle. Cieszyłem się z powrotu do domu. Może udowodnisz, że zmniejszenie liczby starych pojazdów NIE oczyści powietrza w dyżych skupiskach ludzi? Mniej starych aut = mniej zanieczyszczenia.
PS. Jechałem do Krakowa pociągiem 4 godziny i poruszałem się komunikacją miejską na miejscu, a diesla z 2004 r. zostawiłem w domu. :-)
@Atreyu: Bo to mit, żeby w mieście >800k ludzi "ruch był zerowy". A ostatecznie, to jest prosta matma. Mniej aut = mniej zanieczyszczeń. Od mniejszej ilości aut zanieczyszczenia nie wzrosną.
@Atreyu: obwarzanek i piece, mówi Ci to coś? Uchwała weszła w 2019, to byly pierwsze zimy po niej. Po wymianie pieców zanieczyszczenie spada dopóki obwarzanek nie zaczyna kopcić. Zobacz, że dopóki obwarzanek nie odpali ogrzewania to jest spoko, potem wszystko wlatuje do miasta i się kisi.
Po wymianie pieców zanieczyszczenie spada dopóki obwarzanek nie zaczyna kopcić.
@kasiknocheinmal: nawet w szczycie grzewczym normy PM są dużo niższe niż były, nawet gdy Wieliczka i Skawina kopci. Mimo obwarzanka zakaz pieców (które w większości nie miały żadnych filtrów) - działa.
Za to tlenki azotu i inne z którymi ma walczyć SCT, nie ruszyły się nawet jak ruch spadł o ponad połowę. A zakaz ma dotyczyć niewielkiego % aut -
A ostatecznie, to jest prosta matma. Mniej aut = mniej zanieczyszczeń
@red7000: to może w ogóle zakazać aut dla naszego zdrowia? czy jeżeli sct nie wpłynie na poprawę powietrza, to ją zlikwidują i przyznają się do błędu, prawda?
@red7000 to, że zmniejszenie ilości aut nie poprawi jakości powietrza potwierdzają twarde dane z Londynu, oraz czasów kowidowych, ale liczby statystyki są ble, prawackie i się nimi brzydzisz jak widzę.
@red7000: no dziwnym trafem Paryż i Berlin rezygnują z tego gównianego pomysłu, no tak, ale tacy jak Ty widocznie lubicie jak Wam się przykręca kurek i ogranicza wolność:) co następne dla Ciebie? Likwidacja gotówki będzie ok?
@pepedros: o to chodzi w tym sct, to banda zielonych p-----w i aktywistow chce zniechecic ludzi do aut calosciowo.
Krakow non stop zamyka ulice dla aut w mysl "miast 15 minutowych" i robi tam ściezke rowerową szerokości pasa ruchu. Co chwile inna ulica jest jednokierunkowa.
SCT to głównie projekt ideologiczny. Sensu dla jakości powietrza nie ma żadnego.
@red7000: oczywiście że 10 letnim dieslem będziesz mógł wjechać wystarczy że zapłacisz, bo wiesz jak zapłacisz to już nie truje, taka to walka z zanieczyszczeniami ( ͡°͜ʖ͡°) a już pomijając to, jak pojazd już jest zarejestrowany w Krakowie to jego nie dotyczą te obostrzenia, to nie działa wstecz i dotyczy tylko nowo zarejestrowane pojazdy i przyjezdnych na obcych blachach.
@red7000: Za smog w Krakowie odpowiada głównie pył zawieszony PM10 oraz PM2.5, wpływ ruchu samochodowego na ten pył jest znikomy, określa się go na 9% i jest przedmiotem dyskusji, bo to nie o same spaliny chodzi, ale na przykład odpadki przy klockach i tarczach hamulcowych. W pandemii udowodniono, przy 70% redukcji ruchu drogowego, wskaźniki PM10 oraz PM2.5 nie specjalnie zmieniły się, nie raz były nawet wyższe w analogicznym okresie, wszystko
To jest wasze zdrowie. 16-letnie kaszlaki wam smrodzą, jak jecie obiad w ogródku na mieście i jak chodzicie po parkach. Dzieciaki to wdychają idąc do szkół. Generalna jakość powietrza jest zła w Krakowie. Wychowani w smrodzie.
Komentarz usunięty przez autora
@red7000: tylko dlaczego jak zaczęła się pandemia i ruch był praktycznie zerowy, to normy w mieście praktycznie się nie zmieniły? ( ͡º ͜ʖ͡º)
To niewygodne pytanie dla zwolenników SCT, ale myślę że znajdziesz odpowiedź
Polacy to debile głosujący na zamordystów jak dupiarz. Europa zachodnia odchodzi od stref a my się w to bezużyteczne gno ładujemy po same kukle i jeszcze pytamy czy nie da się głębiej.
@typ53B Byłem zimą w Krakowie przez tydzień i ło panie, czułem się źle. Cieszyłem się z powrotu do domu. Może udowodnisz, że zmniejszenie liczby starych pojazdów NIE oczyści powietrza w dyżych skupiskach ludzi? Mniej starych aut = mniej zanieczyszczenia.
PS. Jechałem do Krakowa pociągiem 4 godziny i poruszałem się komunikacją miejską na miejscu, a diesla z 2004 r. zostawiłem w domu. :-)
@Atreyu: Bo to mit, żeby w mieście >800k ludzi "ruch był zerowy". A ostatecznie, to jest prosta matma. Mniej aut = mniej zanieczyszczeń. Od mniejszej ilości aut zanieczyszczenia nie wzrosną.
@red7000: a strefa nie ma być właśnie od tego, by była mniejsza ilość aut?
To po co skoro zanieczyszczenia nie spadną? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tu Cię mam ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@kasiknocheinmal: nawet w szczycie grzewczym normy PM są dużo niższe niż były, nawet gdy Wieliczka i Skawina kopci. Mimo obwarzanka zakaz pieców (które w większości nie miały żadnych filtrów) - działa.
Za to tlenki azotu i inne z którymi ma walczyć SCT, nie ruszyły się nawet jak ruch spadł o ponad połowę. A zakaz ma dotyczyć niewielkiego % aut -
@red7000: to może w ogóle zakazać aut dla naszego zdrowia? czy jeżeli sct nie wpłynie na poprawę powietrza, to ją zlikwidują i przyznają się do błędu, prawda?
@Atreyu: pytałeś czemu wskaźniki nie spadły w pandemii, a nie czy dzięki sct się obniżą.
Krakow non stop zamyka ulice dla aut w mysl "miast 15 minutowych" i robi tam ściezke rowerową szerokości pasa ruchu. Co chwile inna ulica jest jednokierunkowa.
SCT to głównie projekt ideologiczny. Sensu dla jakości powietrza nie ma żadnego.
15 lat temu to był rok 2010, a nie 1980.
źródło: 1580667989_ecuuw2_600
Pobierz