Wpis z mikrobloga

#motocykle #simsony #simson #heheszki #simsonemdojugoslawi

Wczoraj o dziwo to Simson miał 3 awarie a ogar szedł jak wściekły. Najpierw stara linka od gazu przestała odbijać następnie znów nie chciała odpuścić gazu a potem odkręciła się nakrętka od regulacji biegów więc straciłem czwarty bieg ale i tak Simson był szybszy na 3 biegach niż ogar.
Następnie zacząłem grzebać przy regulacji skrzyni i..,... Straciłem wszystkie biegi. Ale wraz z kolegą w końcu to naprawiliśmy.
Miałem wymienić dyszę biegu jałowego ale gdzieś ją zgubiłem więc Simson jak jest zimny to trzeba go na tych brać gdyż dostaje na ssaniu za mało paliwa.
Za to wymieniłem dyszę główna na 85 (oryginał 72) w mojej pojemności 50cm3 tuningowej I o dziwo jest jeszcze za mała. Kierujemy się w stronę Czech.
mpetrumnigrum - #motocykle  #simsony #simson #heheszki #simsonemdoJugosławi

Wczoraj ...

źródło: temp_file5435642216765056278

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@juruneren mam kolegę simsoniarza, też praktycznie cały czas jeździł, oczywiście też odstawiał tuningi, zmiany cylindrów, portingi, gaźniki itp.

Po prostu chyba to jest kwestia tego że jak w każdym sprzęcie, im dłużej jest w Polsce tym gorzej. Bo po prostu ludzie drutowali, a nie naprawiali. Jak się maszyny naprawia i konserwuje zgodnie ze sztuką to nie ma czegoś takiego jak poważna niespodziewana awaria.
  • Odpowiedz
@ddonik: piszesz bzdury, bo nie masz. pojęcie o mechanice, ludzie jak ty bez wiedzy naprawiali te motorki, albo dawali panu zdzisiowi co za Flachę zrobil,. Kupil. Tlok za 15zl pierścienie za 5 Łożyska po 3,50 i remont silnika, potem,a bo to g.. sie psuje, tak psuje sie jak skręcisz to bez pojęcia, jak tu u OPa śrubka od regulacji mu sie odkręciła 🤯 ale ze powinna byc tam podkładka płaska
  • Odpowiedz