Wpis z mikrobloga

Pomocy, od dobrych kilku dni nie mogę spać, w nocy jestem w pełni wyspany. W dzień też jakoś bardzo nie muszę odsypiać i zmęczony nie chodzę. Znacie jakieś tipy aby zacząć normalnie spać? Myślałem żeby w aptece kupić jakiś lek nasenny… #zdrowie #sen #nocnazmiana
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@toby34 Odmieniło mi się tak nagle, więc myślę że to nie jest bardzo zdrowie, chodzę senny ale dostaje boosta energii i tak na zmianę a zasnąć ciężko
  • Odpowiedz
@Galaktyk: najlepiej wykończyć sie fizycznie, biegać, na rower, pamiętaj że każdy ruch spala kalorie czyli to jest jak paliwo, po prostu musisz sie dobrze 'dotrzeć' a będziesz spał jak suseł ;D najlepszy nato jest basen i pływanie całą godzine ;D
  • Odpowiedz
  • 0
@Ziutek_Grabaz też tak myślę. Kiedyś znalazłem w aptece jakiś lek i tam były z 2-3 tabletki, doraźnie wziąłem 2 noce pod rząd i 3 nie potrzebowałem ale nie mogę przypomnieć sobie co to było
  • Odpowiedz
@Galaktyk: Co poprzedziło taki stan rzeczy? Jeśli to po prostu rozregulowany cykl dobowy to polecam zachowywać się jak przy jet lagu, tzn:

- dużo światła słonecznego rano i w południe
- brak kontaktu z ekranami oraz jasnym/białym oświetleniem (takim z lamp też) 3 godziny przed snem, a jak masz bardzo rozregulowany zegar to można nawet pójść w kierunku 6 godzin
- opcjonalnie melatonina 1mg godzinę przed snem jak nie ma przeciwskazań
- utrzymywać inne
  • Odpowiedz