Wpis z mikrobloga

Siemka, w mojej okolicy wręcz roi się od kun. Niektórym sąsiadom już namieszały w autach, więc chciałbym jakoś przeciwdziałać. Co najlepiej się sprawdza? Myślałem o zakupie tego: https://allegro.pl/oferta/samochodowy-odstraszacz-gryzoni-kun-szczurow-myszy-5637160895 ale im więcej czytam, tym więcej znajduję opinii, że nie działa. Myślę też nad tymi woreczkami Kunagone, ale z tym też są różne opinie. Jakie Wy macie doświadczenia? Sąsiad próbował z kostkami do kibla, ale grasującym kunom to nie przeszkodziło w czynieniu szkód.

#kuny #kuna #samochody #pytanie #motoryzacja #gryzonie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzienny: ja bym szedł w kunagone + ewentualnie dodatkowo jakiś spray odstraszający, tylko jakiejś w miarę sensownej marki (np. Wurth). Kiedyś kilku znajomym zwierzaki pogryzły kable, poszli w zawieszki i nie słyszałem, by im problem powrócił. Ale pewnie zależy to od żarłoczności lokalnych gryzoni.
  • Odpowiedz
@Dzienny: garaż ( ͡° ͜ʖ ͡°) niestety, wszystkie inne rozwiązania raczej nie dadzą 100% pewności (zresztą garaż też nie, ale znacznie podnosi szansę na uniknięcie problemów).
  • Odpowiedz