Wpis z mikrobloga

• 0
oni mogą wymieniać tak bez końca. Dopóki emerytom i madkom nie sypną groszem, to wszystko jak w piach. Dwa, ile z obietnic spełnili, kwoty wolne itp.?

@futurehawk: to wiem że musi być pieniądz, pis sypał bonami turystycznymi i nagrodami dla nauczycieli przed wyborami, a nawet oczkiem wodnym plus.
Ci nie sypią w tak ordynarny sposób. Obietnic mają połowę +mnóstwo w realizacji, niektóre na ukończeniu i mają też dużo side questów,
  • Odpowiedz
  • 13
a kiedy i kto wprowadził jpk, który miał wpływ na luke VAT?

@Marakuja: i lepsze pytanie, kto nigdy nie pochwalił się czyją zasługą było wprowadzenie JPK i w efekcie likwidacja luki VAT. I kto nie reagował na hasło złodziei z PiS "wystarczy nie kraść", dotyczące luki VAT?
W 2015 roku miałem wrażenie że PO+PSL p--------o specjalnie, teraz też takie mam
  • Odpowiedz
@xenn123: nie, nie cofnęli. Przez kilka lat nie reformowani jpk do aktualnych potrzeb. Do tego sama pandemia i decyzję (min z tarczy 1.0) by np zawieszono postępowania lub całkowicie zrezygnowano z kontroli skarbowych.

Powiesz mi jeszcze kto w grudniu 23 nowelizowal ustawę wprowadzając obowiązkowe numery faktur KSeF?
Kto w 2025 wprowadził obowiązek raportowania dla dużych podatników a od następnego roku dla reszty?
Kto w 2025 wprowadził obowiązek dostarczania dodatkowych danych
  • Odpowiedz
  • 0
@Marakuja: no i o luce VAT słyszę od co najmniej 10 lat i dopiero dziś co tam się działo i czemu to rośnie i spada i kto to naprawia a kto tylko patrzy wyjaśnił mi @Marakuja z wykopa poświęcając na to mniej niż jedną minutę.

No to jak się da tak robić to niech tusek z ekipą się za to biorą i odkręcają w końcu te pisowskie spiny
  • Odpowiedz
a kiedy i kto wprowadził jpk, który miał wpływ na luke VAT?

@Marakuja: No wprowadził PIS, a opracował i uchwalił prawo PO-PSL.

Koncepcja i projekt 2014–2015 PO-PSL (Ewa Kopacz)
Uchwalenie prawa wrzesień
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: Ale ja nie twierdzę że to zasługa jednych czy drugich. Wrzuciłem tylko dane, można powiedzieć że praca zbiorowa i osobiście uważam że PO miało większy wkład, ale nie należy też ujmować PiSowi za nie wrzucenie tego do kosza.
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: jestem przeciwnikiem PO ale mam nadzieję, że chociaż promilowi pisiorom zapali się lampka przez tą "kampanie sukcesów". Mam już dosyć słuchać jaki to Tusk zły a Kaczyński wspaniały.
  • Odpowiedz