@StoSloty1488: ile morderstw popełnia się w Polsce na ulicy, w dodatku z udziałem osób postronnych? Rozumiem, że jesteśmy w światowej czołówce przestępczości?
rozumiem, masz do tego prawo. Ja jednakże im dłużej żyję i więcej podróżuje po świecie, tym bardziej doceniam to że jestem obywatelem UE
@Zoriuszka: Generalnie w kontekście świata całego, Europa/Polska jest naprawdę bardzo dobrym miejscem do życia. Ten kto twierdzi inaczej chyba absolutnie nigdy za granicą nie był.
tyle że taki Amerykanin z angielkim, może wyjechac do Europy, a odwrotnie już nie
@Tajlosfit: gdzie i po co wyjechać? Europejczyk może wyjechać do USA na wakacje, a Amerykanin potrzebuje pozwolenia na pobyt jeśli chce się osiedlić w Europie. Myślisz, że mogą robić co chcą, bo to Amerykanie?
@an-drzej: mam na myśli, ze Amerykanin ma przewagę językową. Zwykły Polak bez językow, nie wyjedzie poza granice swojego kraju, a amarykanin może w dowolnym miejscu na ziemi się osiedlić i poradzi sobie
@Zoriuszka oj tak byczq. Latam kilkadziesiąt razy w roku, do różnych krajów. Polska to topka światowa. Narzekacze nie wiedzą jak bardzo są uprzywilejowani
@Zoriuszka: @kocurrek32 Jak byłem młodszy to Ameryka wyglądała jak z krainy snów, wyobrażałem sobie, że gdy tylko tam pojadę to znajdę się w gronie tych 5% najbogatszych, a później sobie uświadomiłem, że przeciętnemu Amerykaninowi bliżej do Chłopaków z Baraków (choć to Kanadyjczycy), wystarczy, że lekko się powinie noga i już człowiek wpada w spiralę bez wyjścia.
Polska to topka światowa. Narzekacze nie wiedzą jak bardzo są uprzywilejowani
@nilej Zgadzam się, tak naprawdę Polska ma tylko jedną wadę, ale niestety taką, której nie da się zmienić - klimat ( ͡°ʖ̯͡°) Przez 9 miesięcy w roku jest w tym kraju za zimno. Gdyby nie pogoda to mógłbym nawet wrócić na stałe do ojczyzny, ale na razie to przenoszę się do wyśmiewanego w tym
@Zoriuszka Ta, dla mnie to była podstawa wyboru nowego kraju do życia. Muszą tam naturalnie rosnąć palmy, to znaczy, że i ja dam radę ( ͡º͜ʖ͡º) Tak samo mam teraz w firmie możliwość przenosin do Szwajcarii, ale nie ma takich pieniędzy, które by mnie zmusiły do przeprowadzki tam, bo nie dość, że zimno to jeszcze drogo i mandaty za jazdę o 1km za szybko (
#europa #usa #polska
@Zoriuszka: Generalnie w kontekście świata całego, Europa/Polska jest naprawdę bardzo dobrym miejscem do życia. Ten kto twierdzi inaczej chyba absolutnie nigdy za granicą nie był.
@Tajlosfit: idź to powiedz tym wszystkim bezdomnym amerykanom, bo chyba nie ogarniają xD
@Tajlosfit: gdzie i po co wyjechać? Europejczyk może wyjechać do USA na wakacje, a Amerykanin potrzebuje pozwolenia na pobyt jeśli chce się osiedlić w Europie. Myślisz, że mogą robić co chcą, bo to Amerykanie?
@siadatajta: trochę słabo się to czyta po ostatnim morderstwie na UW
@nilej Zgadzam się, tak naprawdę Polska ma tylko jedną wadę, ale niestety taką, której nie da się zmienić - klimat ( ͡° ʖ̯ ͡°) Przez 9 miesięcy w roku jest w tym kraju za zimno. Gdyby nie pogoda to mógłbym nawet wrócić na stałe do ojczyzny, ale na razie to przenoszę się do wyśmiewanego w tym
Dla mnie idelanym miejscem do życia to wyspy kanaryjskie , nie za upalnie I nigdy zimno.