Wpis z mikrobloga

zmieniłem neta w #vectra (dawne #multimedia) z 600mb na 1.2gb bo czemu nie, wróciłem tymczasowo do rodziców na chatę, przyzwyczaiłem się do 2/2gbs i chciałem szybciej bo praca zdalna – technik miał wymienić modem bo mój z 2018 nie wyrabia, za tydzień tj. dzisiaj o 9.

11:00 - nie przyszedł.

dzwonię, chuop nie wie o jakim techniku ja mówie, w końcu się dogrzebał i mówi – "a faktycznie, było, odwołaliśmy technika bo nie mamy sprzętu" XDD k dzięki za uprzedzenie

Tooo co, kiedy będzie? "nie wiemy"

Aha, a na tym co mam nie odpale nic powyżej 600mb/s które było kilka lat? "No nie ma opcji, za stary sprzęt, nie obsługuje nic powyżej chyba 800 mb/s"
okeee, to rozumiem że mogę użyć własnego routera, wy mi go tylko zautoryzujecie po mac'u czy co tam stosujecie i git? "u nas się tak nie robi sorry :)"

welp, czyli place +50zł miesięcznie za upgrade ktorego fizycznie nie da się używać, nikt mi nie powiedzial - ani podpisując umowę, ani przy odwoływaniu na drugi dzień tego technika - o tym jaką macie sytuacje ze sprzętem na magazynach, straciłem tydzień po nic i generalnie to mam sobie czekać i może ktoś zadzwoni jak będzie sprzęt, może nie? "Tak, ale jakby co to zawsze moze pan też dzwonić np. raz w tygodniu"

nook, to cofnie mi Pan w takim razie aneks do umowy na to co było? "nie, ale przekieruje do odpowiedniego działu", eh. Reklamacja złożona, rozpatrzą (!XD) w 14 dni i czekaj paan na info, ale serio – w 2025 nie mogę se ustawić własnego sprzętu bo jakiś janusz na infolinii ma skrypt z 2013 roku i wygodniej mu wziąć reklamacje niż sie pierdzielić z klientem?

I tak, wygodniej, bo prawnie mają obowiązek zapewnić mi możliwość użycia własnego hardware'u, zwłaszcza w takiej popierdzielonej sytuacji i dlatego kilka razy pytałem czy jk czy serio nie mogę sam załatwić sobie modemu zanim złożyłem w końcu reklamację - no sorry nic sie nie da zrobić nie robią tak i co nam pan zrobi.

Eh, jakieś pomysły? Nie chce mi sie kręcić małysza i kazać iść po kierownika bo znam swoje prawa do netflixa w 8k, ale znowu 0.6vs1.2 gb/s robi mi róznicę, a na #zalesie here nie mam alternatyw do vectry i tylko oni tu mają kabelki ()
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruut: pytasz o ten co bym "załatwił", ten co miał być ale nima, czy ten co aktualnie mam?

Jeśli 1st - jeszcze nawet nie sprawdzałem :p

2nd - nie pamiętam nazwy tbh ale mają gdzieś na stronie dla nowych abonentów, taki z wifi 6 co wyżebrałem i w sumie teraz zacząłem się zastanawiać, czy tego konkretnego tylko nie mają, a inny np. bez wifi ale obsługujący 1.2gb by był... xD
  • Odpowiedz
@BiauekRemover:
Dokup sobie drugie 600 od innego dostawcy i zrób agregację. Jak w Vectrze umowa się skończy to wywal ten cyrk w cholerę. Ostatecznie przyspiesz drugiego, albo dobierz 2nd link od jeszcze kogo innego ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@BiauekRemover: Źle podstąpiłeś i narobiłeś trochę bałaganu i dałeś się wykorzystywać oni tak specjalnie tak robią, wypowiadaj umowe od Vectry bo to szajs jakich mało i bardzo drogi za średni internet, Play jest jeszcze gorszy i nielepszy jak zanim kupili UPC to zdegradowali infrastrukture. Na łączu koncentrycznego HFC możesz mieć max do 900Mb/s stabilnie, powyżej 1Gb to już FTTH czyli światłowód. Sprawdź na stronie internet.gov.pl i popatrz jakie masz usługi
  • Odpowiedz
@Nieznamloginuzpotwierdzenia: ofc sprawdzałem zanim do nich dzwoniłem, rozchodzi sie tylko o modem który z tego co twierdzą nie puści więcej niż 800mb/s i faktycznie - podniósł mi się transfer na jakieś 750mb/s z 550 +/-, czyli podnieśli ale jest bottleneck na modemie. Sprawdzałem i niby ma przepustowość 2.5gb dwnl 1.2 +/- upload,ale porty gigabitowe i to w odmianie z wifi, w mojej to cholera wie - w necie mało info
  • Odpowiedz