Wpis z mikrobloga

Złóż CV. Spełniaj wszystkie wymagania (przypominam, 5 lat expa w devie JS/TS).

Nie miej żadnej rozmowy z kimkolwiek z tej rekrutacji:

- Niestety nie będziemy mogli zaprosić Pana/i do kolejnego etapu rekrutacji, ze względu na przyjęte kryteria wyboru na to stanowisko.
Dzień dobry, czy mogę prosić o dokładniejsze wyjaśnienie? Dziękuję
- Nasz klient szuka innego profilu kandydata
To znaczy? Patrząc na wymagania spełniam je wszystkie, co zatem jest „nie tak” w moim profilu?

Czekam na odpowiedź.
Albo to jest rekrutacja wewnętrzna i te głupie korpo procedury każą i tak wystawić ogłoszenie na zewnątrz i każdego odrzucić,
albo wystawiają puste oferty żeby "się kręciło",
no bo nawet stawki nie podałem, to jak mógłby być ktoś tańszy.

#pracait #programowanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@richr czasem firmy mają np. widełki 100-130 zl. A w rozmowie kandydat juz moze napomknąć, na pytanie w jaki przedział celuje, że "no 100, ale 90 tez jest ok"

Ludzie mysla ze sa cwani, i zanizają widelki pracodawcy - i co najlepsze sa to osoby nawet z duzym expem, szczegolnie na froncie.

Po prostu tera filozofia jest taka, ze lepiej mieć małe coś, niż wielkie nic.
  • Odpowiedz
  • 0
A w rozmowie kandydat juz moze napomknąć,

@Volantie: Ja nie miałem z nimi żadnej rozmowy, dlatego uważam że takie odpowiedzi gdzie w CV spełniasz wszystkie wymagania a rozmowy nie było to nie są fair.
Teraz sobie dla beki ich pytam, niech kminią odpowiedzi, o hrkach mógłbym książkę napisać. Oby AI je zastąpiło.
  • Odpowiedz
@richr: A co jeżeli oni mają już więcej kandydatów z większym expem niż są w stanie w ogóle zrekrutować? Pomijając różne patologie typu badanie rynku to taka sytuacja jest chyba coraz częstsza w popularnych technologiach szczególnie jeżeli chodzi o full-remote.
  • Odpowiedz
@Volantie: z drugiej strony to jakieś nieporozumienie że fullstack - backend + cloud + devOps ma sufit widełek 140zl/h a taki senior frontend miałby mieć 120zl/h?

Dla seniora frontend 100zl/h to rozsądna stawka za takie banały które wyklepie AI
  • Odpowiedz