Wpis z mikrobloga

Ratujcie. Mój PC z W10 po uruchomieniu zawiesza się i resetuje z blue screenem. Myślałem, że to wina wczorajszej aktualizacji, ale chyba z kablami. Używam monitora głównego pod DP i zewnętrznego od święta na HDMI. No i zauważyłem, że jak podłącze zewnetrzny monitor to wszystko działa - jak odepnę to od razu zawiecha i blue screen. Ktoś się z tym spotkał?

#pytaniedoeksperta #it #windows10 #komputery #monitory
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logytaze: I jak, znalazłeś rozwiązanie problemu, bo u mnie też po wczorajszej aktualizacji dzisiaj wyskakuje bleu screen i po restarcie uruchamia się Bios. Może odinstalować ostatnią aktualizację?
  • Odpowiedz
  • 0
@lasic00: Śmieszna sprawa. Wczoraj moim jedynym rozwiązaniem było to, że odpiąłem wszystkie monitory, włączyłem komputer i dopiero wtedy podłączyłem monitor pod DP (wcześniej porty przedmuchałem sprężonym powietrzem). Czyli tak jakby ogólnie bluescreen wyskakiwał, bo coś ze sterownikami ekranów było nie tak.

Natomiast dzisiaj problem sam znikł, wszystko uruchamia się normalnie z podłączonym monitorem. Wczoraj pobrałem jakąś aktualizację i teraz są dwie opcje - albo faktycznie ostatnie update coś zwaliło i
  • Odpowiedz
@Logytaze: Ok, chociaż u mnie problem ewidentnie pojawił się po wczorajszej aktualizacji. Odłączyłem pozostałe monitory i zostałem na jednym, wydawało się, że po problemie, a tu nagle znowu blue screen i wywala mnie do biosu z którego nie mogę wyjść. Zobaczymy, ale jak dalej się to będzie powtarzać, to chyba wywalę ostatnią aktualizację.
  • Odpowiedz
  • 0
@lasic00: No jak bez straty plików możesz cofnąć aktualizację to próbuj. Sam bym tak zrobił, ale wszystko się naprawiło zanim wygooglowałem jak to zrobić.
  • Odpowiedz
  • 0
@lasic00: I co tam wymyśliłeś? Mnie dzisiaj bluescreen przywitał. Ale odpiąłem i podłączyłem kabel i po ponownym uruchomieniu działa. Tak jakby jakieś zwarcie na portach było.
  • Odpowiedz
@Logytaze: Sorry, że dopiero teraz, ale na weekend zawsze odcinam się od internetu.
No na redid pisał koleś, co miał identyczne problemy i też po ostatniej aktualizacji, dlatego jeszcze w piątek wywaliłem ostatnią aktualizacje, zainstalowaną u mnie 12.06 i miałem spokój do wieczora, a dzisiaj odpaliłem i będę patrzył co się dalej dzieje.
  • Odpowiedz