Miał ktoś doświadczenie z reklamacjami w #wizzair? Dzisiaj mój lot opóźnił się o 10h, przebukowałem lot na inne miasto, żeby było szybciej, ale ten kolejny lot już też opóźniony o godzinę XD. Wiem, że mam prawo do reklamacji, tylko za bardzo nie wiem, który formularz na stronie wybrać. Na pewno moja podróż przez to zdrożeje, bo muszę zapłacić za pociąg, żeby dotrzeć do miasta docelowego, ale z drugiej strony jest to rozporządzenie EU. Nie do końca jednak rozumiem czy to 250€ przysługuje tylko przy całkowitym odwołaniu lotu czy przy dużym opóźnieniu również. Jak mieliście podobne doświadczenia to będę wdzięczny za jakąś podpowiedź.
@pixxel To odszkodowanie UE to też nie taki pewniaczek. Nie obejmuje sytuacji gdy lot np jest opóźniony z powodu pogody, a powiedzmy sobie szczerze to najczęstrza przyczyna.
#samoloty #podroze #podrozujzwykopem
źródło: 1000009311
PobierzPrzyczyną nie musi być pogoda, żeby nie dostać odszkodowania, chodzi o czynniki niezależne od przewoźnika.
Nie słuchaj głupich wykopków polecających pośredników, skoro możesz wszystko przeprocesować sam i jak nie wyjdzie to dopiero później uderzyć do