Aktywne Wpisy
korell +27
Mam 28 lat i od dłuższego czasu myślę o przebranżowieniu się do jakiegoś normalnego zawodu, mam już dość pracy z patusami. Od dziecka interesuje się komputerami, instalowałem gry z crackiem, zawsze lubiłem kombinować, pomagałem wszystkim ciotkom z komputerem. Gdy było trzeba to konfigurowałem routery, a w liceum wymiatałem z excela, później studia i praca w kołchozie. Oczywiście znam dobrze angielski i mam A2 z niemieckiego, od czego zacząć naukę, żeby znaleźć jakąś

uncle_freddie +56
Każdy Mundial to święto piłki, ale jak myślę, że za rok czeka nas ta hamburgerowa udręka z tandetnym guwnoshow, niepunktualnością i przesuwaniem godzin meczów i możliwymi stypami na trybunach, to odechciewa mi się wszystkiego
#mecz
#mecz
A mogą być o włos o większość konstytucyjną albo dobrać sobie Brauna i ją mieć. Z radykalnym prezydentem gangsterem po ich stronie, który nie będzie miał stylu zblazowanego przygłupiego celebryty pływającego na dmuchanym krabie i rapującego ostry cień mgły jak Dudu. Poprzednie 8 lat to nawet nie była przygrywka do tego co będą odwalać w tym scenariuszu.
Ale naszemu Duńczykowi w tym wszystkim najbardziej nie podoba się Tusk. Bo za mało robi czy coś.
Jak dla mnie, w obliczu wariactwa, które czeka za rogiem "za mało robi", to nawet nie jest zarzut.
Jak przyjdzie Konfopis to będą robić, oj będą, ale raczej nie projekty, które by się Adrianowi podobały. Bo PiS solo to chociaż rozrzucał social z helikoptera, a konfa ich będzie w tym hamować. A Adrian sobie nawet na to z mównicy nie pokrzyczy, bo Razem solo nie wykręci 5%, żeby w ogóle być w sejmie.
#polityka #polska #wybory #konfedepis #lewica
A za zwrócenie na to uwagi zostajesz nazwany pisowcem jak Zandberg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@znikam5: Nie dochodzi do "myślących", że Zanberg od 2015t to projekt Kaczyńskiego.
Wyjadą tak jak lekarze, albo aktorzy (których Hollywood zatrudnia jedynie do grania prostytutek i bandytów ze wschodu).
@znikam5:
ale masz ból tyłka o to że ktoś chce rozliczać tego kłamczucha, nieroba z jego obietnic...
I taguj #mimowszystkotusk i #muremzapopisem :)
I gdzie te firmy się przeniosą jak w UE podatki są wszędzie mniej więcej takie jak proponuje Zandberg?
I będą tylko się coraz bardziej ujednolicać w ramach obecnego trendu walki z rajami podatkowymi.
Nie strasz, nie strasz, bo się zes...
Brana fryzjerka przy dzisiejszych cenach nie ma żadnego problemu z zarobieniem na ZUS.
Nie ma powodu, żeby państwo dotowało czyjeś niespełnione marzenia o byciu przedsiębiorcą.
Państwa zachodnie mogą mieć wysokie podatki CIT, bo tam nie ma konkurencyjności, tam po prostu tkwią firmy, które muszą być na tym rynku, u nas
Polskie małe firmy są bardzo niewydajne - poniżej poziomów unijnych.
Prawdopodobnie (zakładając, że Polacy są mniej-więcej tak samo przedsiębiorczy jak przedstawiciele innych narodów) jest to właśnie efekt różnych incentyw promujących małe działalności - niskich podatków i obniżonych skladek.
W efekcie za przedsiębiorczość biorą się ludzie, którzy nie powinni się za nią brać - większy pożytek i sobie i gospodarce sprawiliby na etacie.
źródło: wykres_produktywnosc
PobierzAle Polacy tak czy tak chcą tego wariactwa, to co mówi Zandberg czy nawet to, że wygrałby Trzaskowski nie zmieniłoby trendów społecznych.