Wpis z mikrobloga

#terytorialsi
Przeprowadzam się ze swojej wioski na studia do dużego miasta i zastanawiam się nad służbą WOT w ramach pracy dorywczej. Lubię sport i wysiłek fizyczny a dodatkowo taka służba wydaje się być po prostu ciekawa. I tutaj mam pytania:
-Jeśli chce służyć w brygadzie w nowym miejscu zamieszkania. Rozumiem, że będę musiał się zgłosić do WCR w mieście i wszelkie czynności rekrutacyjne rozwiązywać właśnie tam. Istniałaby szansa zrobienia papierologii w bardziej lokalnym WCR a potem przeniesienie do innej brygady? Ze względu na odległość te drugie byłoby o wiele szybsze.
-Jak wygląda ustalanie terminu corocznych zajęć poligonalnych? Czy z góry jest ustalana jakaś data w idealnej sytuacji proponowane jest kilka dat?

Robiąc to samo co wcześniej kolega na tagu:
@BlueGryf
@DuzyOgurek
@jabukasiga
@kowalesko
@Mrukszachowy
@uirapuru
@koral
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amarena123: WCR chyba patrzą na miejsce zameldowania, wydaje mi się, że na tej podstawie przypisują później do konkretnego pododdziału, ale najlepiej ich zapytać.
Terminy wszystkich rotacji i poligonu są podawane na kolejny rok najpóźniej w grudniu. Jest jeden termin dla całej kompanii, ale da się to np zrobić z kimś innym.
  • Odpowiedz
@Daldek: jesteś żołnierzem wotu albo innej formacji? Bo mam pytanie przed szkoleniem o utrzymanie stop w butach w dobrym stanie. O jakieś konkretne produkty itp
  • Odpowiedz