Wpis z mikrobloga

#polityka

Jakby Suabko Memcene miał IQ over 120, to w II turze by poparł Czaska w zamian za wejście do koalicji i wzięcie z 1-2 ministerstw dla Nowej Nadziei + jakiejś innej instytucji. Ot, choćby MI oraz KZN.

Raz, dałoby się wywalić z koalicji najbardziej gryzące suabkową ideologię składowe.

Dwa, mógłby na jakimś poletku realizować swój program.

Trzy, uniezależniłby Nową Nadzieję od nacjoanimalsów.

Cztery, miałby szansę na budowę kadr.

A tak, może se gardłowac i liczyć, że kiedyś po numerku Jaro go chociaż przytuli.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filipterka25: Jakbyś ty miał iq over 100 to byś nie pisał takich wysrywów i byś wiedział, że wejście w koalicje z nimi oznacza jego śmierć polityczną, bo jego wyborcy nie pójdą za nim, jego wyborcy byli wkurzeni jak poszedł na p--o z rafałkiem, jego wyborcy w 90% głosowali na PIS w 2 turze. Wystarczy, że poczeka do 2027 i będzie miał swój fotel ministra finansów prawdopodobnie, a PIS ich nie
  • Odpowiedz
przecież to najgorsze co mógłby zrobić ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Bonaparte_34: Nie, to była jedyna szansa, żeby faktycznie doszeł do realnej władzy i na wyjście do centrum, zamiast siedzenia między szmateckim a szurami.

bo jego wyborcy nie pójdą za nim, jego wyborcy byli wkurzeni jak poszedł na p--o z rafałkiem, jego wyborcy w 90% głosowali na PIS w 2 turze.

@Djuk94: Wiec to nie
  • Odpowiedz
@Djuk94 oczywiście, że ich wchłonie. Co do tego lgnięcia - to działa tylko jak jesteś w opozycji. Nastroje młodych są generalnie antyrządowe. Sławek będzie musiał realizować pisowskie pomysły i poparcie zleci im do 5%. A potem kłótnie i odejścia do Pisu. I zostanie sam jak palec.
  • Odpowiedz
w zamian za wejście do koalicji i wzięcie z 1-2 ministerstw dla Nowej Nadziei + jakiejś innej instytucji. Ot, choćby MI oraz KZN.

@Filipterka25: jezu chryste nie wiem, czy to żart, czy urojenia xD
  • Odpowiedz
Mentzen to postac drugiej ligi w konfederacji, wystarczy zobaczyc jak go Wipler z Bosakiem wytargali za ucho po piwie z Radkiem

@BrakWolnegoLoginu: No i nigdy nie wyjdzie do pierwszego szeregu - kolejny raz go nie wystawią w wyborach prezydenckich.
  • Odpowiedz