Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie ogarniam przechodzenia z redukcji na masę. Wskoczyłem od razu na surplus, kilka pierwszych dni to była śpiączka od węglowodanów xD przeszło ale i tak mam problem z posiłkami. Jem około 2800kcal teraz i nie mam pojęcia co żreć żeby mi białko nie szło pod 200, tylko 150max, fat w okolicy 70-80 i reszta węgle. Jakie znacie źródła węglowodanów bez tłuszczu, żeby trzymać FAT w okolicy 70g i ładować węgle? Od owoców to ja się posram, już jem i tak jabłka, leśne, jakieś truskawki itd. Owsianki I wafle kukurydziane(zaczynam tym rzygać już). Pieczywo pełnoziarniste, próbuje do obiadów więcej makaronu, ryżu itd. Ale to się robi tona jedzenia. Ja nie jestem niejadkiem - na poprzednich masach wjeżdżało śmieciowe jedzenie to wtedy z kolei szło to za szybko plus miałem sporo problemów z tego powodu-tradzik itd. jak zacznę dobijać czipsami I pizzą to mi w--------i fat. Zrozumiałem chyba problem osób, które nie mogą zrobić masy, jedzenie takich ilości zdrowego jedzenia jest c-----e strasznie. Chodzę k---a zapchany non stop, na treningach chce mi się rzygać. Trochę żalipost, trochę wołanie o pomoc. #mikrokoksy #mirkokoksy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to nie rób od razu przeskoku z redukcji na masę, tylko zrób podstawowe ładowanie, aby się nasycić jak się było wygłodniałym po redu i stopniowo zwiększaj kalorie.
Na masie też nie musisz żreć nie wiadomo ile owoców, bo mają dużą objętość, dużo błonnika i faktycznie wszystko to bardziej zapycha bebechy. Z węglowodanów, to masz do dyspozycji dużo, więc nie wiem w czym problem. Od pszennych bułek po takie również
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 2800 i cały dzień chodzisz zapchany a ja przy 2800 czuje się jak na porcjach z Auschwitz (,)
Ogólnie zazdro bo lepiej mieć problem z niedojadaniem niż odwrotnie bo nie dość że jest to o wiele zdrowsze to jeszcze będąc dociętym wygląda się o wiele lepiej mimo posiadania 3x mniej masy mięśniowej która jest przykryta tłuszczem.
PanSzeryf - @mirkoanonim: 2800 i cały dzień chodzisz zapchany a ja przy 2800 czuje si...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @Saprofit dobrze mówi, przeskoczyć od razu to możesz z masy na redukcję i przeżyjesz, w drugą stronę jest ciężko, jeśli masz czas to około miesiąca przestawiania z -500 na +500 powinno wystarczyć, u mnie po zaadaptowaniu się i wspomaganiu dużą ilością płynnych kalorii po około takim okresie czasu metabolizm znacznie się poprawił i jedzenie tych 3200-3500 kcal w miarę zdrowego jedzenia przy 80 kg wagi to był najpiękniejszy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Liryczne_MMA dzięki, w sumie nic z tego nie mam w diecie to chętnie wypróbuję.

@Saprofit 2800kcal bo jeszcze obserwuję wzrost masy - według orientacyjnych wyliczeń powinno mi to dać surplus na poziomie około 200kcal. Obserwuję jak będą szły treningi i będę dokładał. Tak jak wspominałem, szybko się ulewałem na poprzednich masach. Te rzeczy co wpisałeś jem, ale co do carbo w trakcie treningu, tego nigdy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Inozythol no rzeczywiście nie zrobiłem redukcji, wcale nie gubiłem regularnie 600-800g tygodniowo i wcale nie zmieniłem składu ciała, lustro kłamie przecież, redukcja jest wtedy jak inozytol powie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i gdzie napisałem, że lekko podbiłem kalorie? Podbilem na lekki surplus - względem kcal na redukcji jakieś 1k. W takiej sytuacji chyba zrozumiałe, że organizm się odzwyczaił, ale to też nie
  • Odpowiedz
@fiolkins: @mirko_anonim
Dopiero co pisałem - dlatego warto zerknąć na moje wpisy na temat sedacji poposilkowej. Tutaj napiszę tylko tyle, że sedacja po posiłku raczej wskazuje na patologię i generalnie nie powinna występować. Tym bardziej, jeśli powtarza się często.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
artystyczny-przyjaciel-34: wpisz sobie na youtube grains tiers

to masz opisane tierami najlepsze zrodla weglowodanow. Wiekszosc z tego co wymieniliscie zawiera duzo cukrow prostych i nie ma sensu brac takiego szitu na masie. Owoce to tez glownie niekorzystna fruktoza, warto umiejetnie nimi zonglowac jako przekaskami (albo np zarzucic sliwke na trawienie). Ale nie warto jesc masowo owocow, bo wcale nie sa az tak zdrowe. Owszem flowanoidy i witaminy, ale fruktoza nei jest zdrowa.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
artystyczny-przyjaciel-34:

jeśli tylko trochę pdobiłeś kalorie i śpisz po jedzeniu to znaczy że s----------ś redukcję i jej nie zrobiłeś, a twoje jedzenie musi wyglądać c-----o.

@Inozythol: no przeciez napisal, cukry proste (pieczywo wtf), owoce. Nie umie jesc roznorodnych zboz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to nie to. Jeśli jest świeżo po redukcji i nie w-------a po 200-300% zapotrzebowania to musiałby na raz wybombic 2l soku czy innego słodkiego napoju. Nie wiem, nie podpowiadam konkretnie bo anonimom nie udzielam porad, więc nawet nie pytam o szczegóły żeby się nakierować.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
operatywny-projektant-81: @Inozythol: wystarczy ze makaron rozgotowal czy ryż i już masz wysoko indeks glikemiczny i węglowodany proste i szybkie. Zalezy ile tego zjadl i mógł cukier skoczyć. Dużo jest niewiadomych

Napisal owsianka skad wiesz czego do niej nasral żeby była slodka

Motywem przewodnim jest fakt że nie umie jeść
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Gwarantuje Ci ze jak jesteś zdrowy metaboliczne i nie w---------z na raz miliard kalorii z cukru to po takim jedzeniu powinieneś mieć odwrotny efekt niż ten który Ci się wydaje.
Przez te keto tłuszczowe kościoły bardzo dużo złych i nieprawdziwych rzeczy zostało w świadomości ludzi.

Mój przykładowy posiłek przed treningiem
Kaszka manna gotowana na mleku z wpc i podgrzanymi owocami, a często z jakimś musem jabłkowym czy innym dżemem plus nerkowce. Łącznie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Inozythol rozumiem do czego zmierzasz i wybacz mi mój ton w poprzedniej odpowiedzi, pierwszy Twój wpis odebrałem jako pochodne wyciągnięcie błędnych konkluzji.

Sedacja u mnie wystąpiła zaraz po redukcji gdy właśnie na przykład dowaliłem węglowodanów przed treningiem w znacznej ilości (70g powiedzmy).

Zgadzam się, że mogło to być spowodowane "zepsutym" metabolizmem, na redu pod koniec miałem dość głęboki deficyt, mało węgli bo fat i białko próbuje
  • Odpowiedz