Aktywne Wpisy

jedz_se +1513
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania

źródło: wyrok
Pobierz

FajnyTypek +462
Biedna p--------a piechota
#limanowa
#limanowa

źródło: f08bdaa0897d4046d90acdaeb174d6421c7028550d3964cdc43d025fc849e542,w800
Pobierz
mam taką sytuację jak na rysunku. Potrzebuję Mesh, które pokryje 70m2 i dużo poza budynek. W jednym pokoju mam PC do którego potrzebuje kabla, w drugim pokoju mam TV, dekoder i AP, które potrzebują kabla. Mam ONT doprowadzone do mieszkania (w skrzynce rozdzielczej). I z tego miejsca wychodzą po dwa kable ethernet (kat. 7) do dwóch pokoi(łącznie 4). Potrzebuję sieci Wi-Fi 7, które będzie działać jak najbardziej stabilnie. Patrzyłem na TP-Link BE65(2x AP), ale ma opinie, że to dziadostwo. Ubiquiti z kolei albo ma w swoim routerze tylko 2x LAN/WAN(Express 7) albo kombajn do 100 urządzeń (Dream Router 7). Co można by tutaj zmontować, żeby to miało sens? Od razu uprzedzam, że tak chce Wi-Fi 7 na przyszłość żeby nie wymieniać tego za kilka lat. ISP dostarcza 1000/1000Mb/s.
#internet #lan #swiatlowod #swiatlowody #siecikomputerowe #wifi #mesh #sieci
źródło: topologia
PobierzAle to tak jak z tym memem o zakupie latarki za 30-50 zł...
Pozwól tylko, że zacytuję głównego aktywistę tego tagu:
@majk3l: czyli np. Ubiquiti?