Aktywne Wpisy

mirko_anonim +4
✨️ Czy powinnam się martwić o zdradę? Ⓘ
Mam podejrzenie że moja dziewczyna mnie zdradza. Niedługo zaczynamy kolejny rok studiów ona psychologię zwierząt na Fryczu w Krakowie ja cyber bezpieczeństwo w Warszawie. Nie mogłem się przeprowadzić tam bo mam dobry układ na WAT i propozycję pracy marzeń jak ukoncze te konkretne studia. Ona pojechała w tamtym tygodniu na swoje mieszkanie w Krakowie i dowiedziałem się że w weekend przyjeżdża do niej jej kolega
Mam podejrzenie że moja dziewczyna mnie zdradza. Niedługo zaczynamy kolejny rok studiów ona psychologię zwierząt na Fryczu w Krakowie ja cyber bezpieczeństwo w Warszawie. Nie mogłem się przeprowadzić tam bo mam dobry układ na WAT i propozycję pracy marzeń jak ukoncze te konkretne studia. Ona pojechała w tamtym tygodniu na swoje mieszkanie w Krakowie i dowiedziałem się że w weekend przyjeżdża do niej jej kolega

wezsepigulke +196
źródło: temp_file5548817916853187496
Pobierz

W przypadku, którego dotyczy ta sprawa, ta druga przesłanka została spełniona - i to nie na podstawie domysłów czy spekulacji, ale na podstawie dokumentacji medycznej i opinii lekarza specjalisty, zgodnie z którą dalsze trwanie ciąży stwarzało realne zagrożenie dla zdrowia i życia pacjentki.Wbrew temu, co próbują wmówić opinii publicznej działacze pro-life, lekarz, który nie jest specjalistą w danej dziedzinie, nie ma obowiązku ani prawa do podważania diagnozy innego lekarza specjalisty. To fundament zasady zaufania i współpracy w systemie opieki zdrowotnej. Dr Jagielska nie jest sądem, nie jest też detektywem - jest lekarzem, który miał obowiązek zadziałać w obliczu konkretnego, poważnego zagrożenia. Zrobiła to, co dyktuje zarówno etyka lekarska, jak i prawo.Tymczasem zamiast otrzymać wsparcie, spotkała się z brutalnym, pozbawionym podstaw atakiem ze strony polityków i aktywistów, którzy próbują narzucać całemu społeczeństwu swoje ideologiczne przekonania. Najbardziej haniebny przykład dał Grzegorz Braun, który po raz kolejny przekroczył granice nie tylko debaty publicznej, ale i ludzkiej przyzwoitości.
To nie jest debata o moralności - to ordynarna nagonka, oparta na kłamstwach, manipulacjach i skrajnym braku wiedzy medycznej.Dr Gizela Jagielska zasługuje na wsparcie i solidarność, nie na lincz. To lekarze tacy jak ona stoją codziennie na pierwszej linii frontu, podejmując dramatyczne decyzje, które mogą decydować o życiu pacjentek. Uderzając w nią, środowiska pro-life tak naprawdę uderzają w całą społeczność medyczną i w każdą kobietę w Polsce, która mogłaby znaleźć się w podobnie dramatycznej sytuacji.Polska już teraz jest krajem, w którym dostęp do legalnej aborcji jest drastycznie ograniczony, a wiele kobiet żyje w strachu, że zostaną pozostawione bez pomocy w chwili największej potrzeby. Ataki na dr Jagielską mają jeden cel: zastraszyć lekarzy, zniechęcić ich do działania, nawet gdy życie kobiety jest zagrożone. To skrajnie niebezpieczne i moralnie odrażające.Dlatego dziś powinniśmy jasno stanąć po stronie nie tylko pani doktor, ale także wszystkich lekarzy, którzy kierują się dobrem pacjenta i nie pozwalają, by polityczna ideologia sterowała ich decyzjami. Dr Gizela Jagielska nie tylko nie złamała prawa - zrobiła to, co powinien zrobić każdy lekarz: ratowała zdrowie i życie kobiety. Tyle, i aż tyle. I za to należy się jej nie potępienie, a podziękowanie.
@pheonix1985: przecież przerwanie ciąży nie oznacza zabicia płodu jesli może on przeżyć poza organizmem matki i o to całe oburzenie że zabiła płód który by prawdopodobnie przezył przerwanie ciąży