Aktywne Wpisy

Salido +225
Minął 4. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w którym zginęło 5 osób.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w którym zginęło 5 osób.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj

źródło: 1-433025-28
Pobierz
LukaszTV +132

źródło: temp_file8118652105316144348
Pobierz
Szukam jakiś tanich (max 1500zł za semestr albo taniej lub za darmo) studiów informatycznych zdalnych ZAOCZNYCH obojętnie czy podyplomówka czy magister/licencjat ewentualnie stacjnonarnych również zaocznych na dolnym śląsku bądź jakieś kursy czy bootcampy w #it wspólne projekty itd
Inb4 "naucz się sam programować" NIE. Najlepiej uczę się w grupie. Sam to się nic nie nauczę, potrzebuję udać się do miejsca, bądź odbyć obowiązek (wejść np na teams na zajęcia). Zawsze lepiej się uczyłem w szkole w grupie niż samemu w domu - bo jest rywalizacja, wspólnota i każdy się wzajemnie motywuje zeby nie być najgorszy. No i miejsce jest ustalone - tu i tu masz zajęcia jest obowiązkowość, a jak sam mam wolne to duże ryzyko ze zamiast programowania wybiorę grę/serial/rower. Z resztą brak warunków w domu - hałas, rodzina ciągle coś chce, awaryjność sprzętów - a tak to chociaż słuchawki by to zagłuszały albo na wykładzie nie byłoby hałasu.
No i studiowałem już europeistykę i inne mniej przydatne kierunki, więc studiowanie kolejnego niepotrzebnego mi też nie zaszkodzi - w końcu fajnie jest się rozwijać.
Głównie to chciałbym się nauczyć robić apki/gierki, rozumieć kod, dobrze ogarniac rozbudowane bazy danych, serwery i cyberbezpieczeństwo. Żeby nie bylo że "ree tyle w tym komputerze siedzisz a nawet sieci nie potrafisz skonfigurować"
#studia #informatyka #kiciochpyta #komputery #programowanie #nauka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Ale to ty się podczas zajęć na studiach spodziewasz nauczyć programować?
Sweet summer child ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Da się wszystkiego nauczyć samodzielnie, kwestią jest tylko dobre źródło. Idąc na takie zajęcia nie masz pewności czy trafisz na dobrego nauczyciela. Chcesz mogę dać dobrą książkę, w której wszystko jest klarownie wytłumaczone.
Na juniora jest po 500+ wysyłanych CV, z czego mnóstwo z nich to pasjonaci będący w tym od dziecka. Nawet na najlepszych studiach nie nauczą nikogo programować. Poziom juniora od zera zajmie pewnie ze 2 lata ciężkiej SAMODZIELNEJ pracy, codziennie. Nigdy cię to nie interesowało i nagle oczekujesz, że cię to wciągnie?
Druga rzecz - skoro celujesz w najłatwiejsze studia, to powodzenia :). Na pewno pracodawcy czekają.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
Kończę właśnie studia informatyczne i od trzech miesięcy próbuję znaleźć jakąkolwiek pracę w zawodzie. Niestety, bez skutku. Wysyłam CV, czasem ktoś się odezwie, ale kończy się albo na jednej rozmowie, albo na braku odpowiedzi. Mam świadomość, że sam też sobie nie pomogłem — ostatni
Poza tym zaoczne to minimum zajęć. 80-90% musisz odwalić sam w chacie. Pomysł z d--y. Podziwiam że na niego wpadłeś.
P.S. Ludzie na informatyce przeważnie już coś potrafią programować, czasami mają serio sensowny dorobek. Pakować się na takie studia będąc w kwestii programowania gołym i
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Do robienia gierek jest bardzo długa droga jeżeli nie znasz podstaw programowania.
Learning Python: Powerful Object-Oriented Programming Programowanie
Django for Beginners, 5th Edition: Build Modern Web Applications with Python Apki
Murach's MySQL db
The TCP/IP Guide: A Comprehensive, Illustrated Internet Protocols Reference protokoły
Tak pozatym masz to też https://wykop.pl/wpis/63004349/z-czego-i-jak-sie-uczyc-pythona-edycja-trzecia-pro
Wgl beka jak wykopki tak zniechęcają na studia informatyczne (ewentulanie na lekarski też zniechęcają) a na studia typu marketing, europeistyka, czy jakieś artystycznie już nie zniechęcają. Ciekawe dlaczego ( ͡°
Jako absolwent studiów IT podpowiem Ci, żebyś studia robił dla papieru. Dopiero w pracy zobaczysz jaki byłeś głupi, że nie ogarniałeś banalnego materiału jaki był serwowany na studiach a wtedy