Wpis z mikrobloga

Cześć,
czy mógłby ktoś mi rozwiać wątpiliwości? Kupiłem sobie IPTV trexa. dostałem login hasło i linka m3u. Korzystam z aplikacji iptv smarters pro. Czy dobrze rozumiem że jak pobiorę sobie m3u i edytuję sobie żeby pousuwać niepotrzebne np kanały tv to stracę możliwość np cofania się o 3 dni? bo jak loguję się loginem i hasłem to aktualizuje się m3u a jak zrobię z pliku to będą nieaktualne dane? sorry że tak po głupiemu trochę pisane

#iptv
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HaPPe: jak pobierzesz sobie listę to po prostu nie będzie się ona aktualizowała o jakieś tam nowości, jeżeli edytujesz ją sam ręcznie bez użycia jakiś tam programów czy też stron to będzie normalnie działać te archiwum, najlepsze nadzedzie i pewne to notatnik
  • Odpowiedz
@HaPPe: jak wyciągniesz m3u i wyedytujesz to nie będziesz miał aktualizacji kanałów, ale cofanie się powinno być prawdę mówiąc, możesz spróbować i zobaczyć xD
  • Odpowiedz
  • 0
@puniek: @misioneos myślałem że wyciąłem wszystkie kanały zagraniczne i tyle, załadowałem plik i nic nie działa XD widzę że będę musiał na tym trochę dłużej siąść
  • Odpowiedz
@HaPPe: Jak wytniesz i załadujesz swoją liste m3u to tracisz aktualizacje kanałów, vod, epg i archiwum. Szkoda zachodu z wycinaniem bo jak wrzucisz gdzieś na serwer, google, dropbox czy gdzie indziej to nie zawsze zadziała - najelpiej napisz do niego żeby zostawił polskie kanały i vod.
  • Odpowiedz
@HaPPe: Zrobiłem to tak z pliku m3u skopiowałem to co, mi pasowało i wkleiłem do notepad++ zapisałem np. rex.m3u później wyciąłem wszystkie prefiksy i sufiksy, żeby działało epg z OVH, dodałem do Tivimate jako plik, a w Xtreme Codes wpisałem login i hasło, i wyłączyłem wszystkie kanały tv zostawiłem tylko VOD.
  • Odpowiedz
@HaPPe: generalnie jak wytniesz to powinno działać w innych Playerach, ja napisałem sobie skrypt w pythongu i przefiltrowałem sobie trexa na dwa pliki, polskie ogólne i sportowe polskie z kilkoma zagranicznymi. Z gotowym m3u moge sobie oglądać na chromecaście czy na kompie przez vlc
  • Odpowiedz
  • 1
W samym timate możesz wejść w ustawienia i wyłączyć wszystkie grupy, następnie włączyć tylko te z prefiksem PL i widzisz tylko polskie, proste i skuteczne.
  • Odpowiedz
  • 1
@srulko: już poczyściłem wszystko w notepadzie++ też szybko i prosto. a tivimate za drogi dla mnie, televizo działa też bardzo dobrze
  • Odpowiedz