Wpis z mikrobloga

#rower Myślałem że rowery to łatwiejszy temat, im bardziej się zagłębiam tym bardziej mam mętlik w głowie. Szukam czegoś do 2200zl i się dowiedziałem że za tyle to dobrej piasty nie kupię xD serio nie da się kupić za taką kwotę w miarę dobrego roweru do casualowej jazdy na weekend?celuje w cross/mtb, macie coś do polecenia?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reevder: nie słuchaj tych ludzi. Na weekendy rower za 2200 to Ci wystarczy na długie lata. Wiem co mówię bo już 5 rok jeżdżę krosem za 1500zł, a żona takim za 1400
  • Odpowiedz
@Reevder: 15 lat jeździłem rowerem za 700zl bez problemów. Teraz mam taki za 7k i IMHO...stary pod wieloma względami lepszy. Różnica głównie taka, ze w nowym sie lekko pedałuje aby mieć duża prędkość. W starym jest trudniej ale za to...nie do zajechania gdzie nowy po jeździe trzeba pucować inaczej kaplica.
  • Odpowiedz
@Reevder: wystarczy, Tribanem RC100 za ~1200 zł zrobiłem parę tysięcy kliometrów (ile to będzie sezonów jazdy casualowej, 3-6?) i pierwsza poddała się owijka po 5 tys. km. Oczywiście części się zużywały (kaseta, łańcuch itp.) i wymagały wymiany ale to jest w każdym rowerze.
Najlepiej byłoby wydać więcej forsy na karbonową ramę, hydrauliczne, hamulce, napęd z paskiem, przerzutki elektroniczne itd. ale na prostych rowerach też da się jeździć i czerpać z
  • Odpowiedz