Wpis z mikrobloga

Słyszeliście o Speedrowerze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moje najnowsze sportowe odkrycie i stwierdzam że ciekawsze niż żużel a o innych sportach rowerowych już nie wspominając ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zachęcam do zgłębienia tematu a nawet wybrania się na mecz w okolicy.

#sport #kolarstwo #rower #ciekawostki #zuzel #speedway #mecz #speedrower
EpikurZSamos - Słyszeliście o Speedrowerze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moje najnowsze sportowe odkry...

źródło: 8mdvu8od7udd5ot4kmzm127jb9m9f1bf

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Słyszeliście o Speedrowerze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Epikur_Z_Samos: w latach 90 i wczesnych 00 spędzałem wakacje w Toruniu (szlajałem się z kuzynostwem po blokowiskach) - mieście na wskroś wtedy żużlowym. Tory do jeżdżenia w kółko rowerem były normalnie pod blokami, jak boiska do koszykówki we Włocławku :D
  • Odpowiedz
Chyba poziom sportowy taki jak te wydarzenie, gdzie Najman pobił typa spod żabki za darmo, bo on włodarz, więc chyba mu nie płacili za bicie chłopa co może 1000 PLN za te bicie przytulił. Ogólnie ja bym wolał już bardziej rozbudowane zawody, gdzie po stadionie olimpijskim na 10.000 metrów (10 kilometrów) zawodnicy rywalizują np. 8 w wyścigu. Do następnego etapu wchodzi 2 najlepszych. Rywalizuję np. losowo wybranych 32, po 4 wyścigi po
S.....9 - Chyba poziom sportowy taki jak te wydarzenie, gdzie Najman pobił typa spod ...
  • Odpowiedz
@Epikur_Z_Samos: Kiedyś (ze 20 lat temu) jak u mnie w mieścince się ów sport rozwijał to nawet jeździłem w sparingu z młodymi zawodnikami, którzy potem odnosili międzynarodowe sukcesy. Oczywiście nie było do nich podejścia, może dwóch kolegów urwało punkt, nawet bym gdzieś znalazł program z tego sparingu. My oczywiście na rowerach górskich, oni na tych swoich. Fajne, ciekawe, ale bez przesady, ze ciekawsze niż żużel. ;)
  • Odpowiedz