Aktywne Wpisy

Witam. Czy taka bieżnia będzie dobra czy za wolna dla 7-latka który ma za mało ruchu? Syn ma kiepskie wyniki w biegach na czas, jestem ciekaw czy trening na tym by mu pomógł.
https://allegro.pl/oferta/bieznia-elektryczna-domowa-treningowa-pod-lozko-walkingpad-aero-trex-sport-15365406559
#sport #dzieci #rodzicielstwo #fitness
https://allegro.pl/oferta/bieznia-elektryczna-domowa-treningowa-pod-lozko-walkingpad-aero-trex-sport-15365406559
#sport #dzieci #rodzicielstwo #fitness

Knaga_powrot +1
Dzień 3
Ta noc to jest jakaś masakra, głowa okropnie boli, gorzej niż na kacu, budzę się co pół godziny aby wypić wody, mocz bardzo żółty i śmierdzący jak nigdy, zdrętwiała mi w nocy lewa część ciała.
Ciekawe doświadczenie co się robi z moim ciałem ale dobijam do około 82 godzin i przerywam post.
#glodowka #medycyna #zycietruckera
Ta noc to jest jakaś masakra, głowa okropnie boli, gorzej niż na kacu, budzę się co pół godziny aby wypić wody, mocz bardzo żółty i śmierdzący jak nigdy, zdrętwiała mi w nocy lewa część ciała.
Ciekawe doświadczenie co się robi z moim ciałem ale dobijam do około 82 godzin i przerywam post.
#glodowka #medycyna #zycietruckera

Chciałbym się pochwalić czymś, co zrobiłem. Nie jest to dzieło sztuki, a aplikacja, którą stworzyłem na prośbę żony, ale myślę, że może być na tyle przydatna, że postanowiłem ją udostępnić publicznie za darmo 🙂
Program pomaga zarządzać:
przepisami kulinarnymi
jadłospisami
listami zakupów
W telegraficznym skrócie:
Dodajemy do programu swoje przepisy kulinarne — przy czym nie musimy ich wpisywać ręcznie, wystarczy podać np. adres strony internetowej z przepisem czy sam tekst, a sztuczna inteligencja zredaguje z tego przepis do naszej bazy danych, obliczając wartości odżywcze. Pozwala to wygodnie zorganizować wszystkie przepisy kulinarne. Planuję docelowo dodać możliwość dodawania przepisów za pomocą zdjęcia z telefonu.
Z naszych przepisów możemy tworzyć dzienne jadłospisy, gdzie przepisy można skalować do ilości kalorii, które potrzebują wszyscy domownicy (możemy dodać domowników, określając ich zapotrzebowanie kaloryczne).
Z jadłospisów możemy generować listy zakupów, gdzie wszystkie składniki są podzielone na wygodne kategorie. Listę możemy wygenerować jako tekst, PDF albo interaktywną listę do odhaczania, która automatycznie aktualizuje się na każdym urządzeniu. To się super sprawdza, kiedy idziemy razem z żoną na zakupy i w czasie rzeczywistym widzimy, co druga połówka już wrzuciła do koszyka.
Aplikacja znacznie pomogła nam zorganizować rzeczy związane z zakupem i przygotowaniem jedzenia. Kupujemy dokładnie tyle, ile potrzebujemy, a listy zakupów mamy wyliczone co do grama, zgodnie z tym, co jest nam potrzebne.
Planuję dodać opcję, żeby lista zakupów wyszukiwała aktualne promocje w supermarketach i dzieliła się wg promocji.
Jeśli ktoś się odchudza, to może w aplikacji zapisywać pomiary wagi i śledzić aktualne BMI. 😉
Myślę, że warto spróbować 🙂
Zupełnie za darmo na https://apetyty.art/
Dołączam kilka zrzutów z aplikacji na zachętę 🙂
* Dodawanie przepisów za pomocą AI trochę trwa więc warto wrzucić sobie linki i dać aplikacji czas aż je przetworzy.
#gotowanie #kuchnia #gotujzwykopem #przepisy #chwalesie
źródło: Zrzut ekranu 2025-06-10 090538
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: IMG_0577
Pobierzźródło: IMG_0579
PobierzŁadne to, ile Ci to zajęło i gdzie trzymasz dane? na lokalu masz baze danych czy może Firebase?
@jutroBedzieLepiej: takie pół roku, ale w pewnym momencie jakieś 3 mc temu zrobiłem całość praktycznie od nowa