Wpis z mikrobloga

Generalnie jak na początku wydawało mi się, że Lewandowski ma rację, to jak zacząłem to tak wszystko analizować, to troche zmienilem zdanie.

Umówmy się, Lewandowski przyjechał do Grosickiego na pozegnanie tylko z tego powodu, że marketingowo mu sie to oplacalo, nie miala to byc zadna niespodzianka. Tez nie kupuje jakos tego, że chłop jest zmeczony sezonem, bo jakoś dziwnym trafem ma zeznawać w sprawie z Kucharskim w sądzie w dniach 12-13 czerwca ( ͡° ͜ʖ ͡°). Pewnie chłop musi się przygotować do zeznań, bo tam stawka jest naprawdę wysoka, wiec to zapewne z tego powodu nie przyjechał na kadrę, a nie z powodu zmeczenia.

Druga sprawa, o ile sie potwierdzi, to bylo zalosne, ze chcial zakomunikowac mediom, ze to on zrezygnowal z funkcji kapitana reperezntacji, a nie ze byla to decyzja Probierza. Slabe to.

Po trzecie, uwazam, że ta decyzja moze tylko podniesc tylko morale reprezentacji. Jezeli to ich nie zmotywuje tj. chęć pokazania Lewandowskiemu, że bez niego radza sobie lepiej, to prawdopodobnie nic ich nie zmotywuje i nie pojedziemy na mistrzostwa swiata w 2026 r.

Po czwarte, ta sytuacja dalej nie zmienia tego, że Lewandowski jest najlepszym pilkarzem w historii polskiej pilki noznej oraz ze zespol powinien byc budowany pod wzgledem charakterologicznym, a nie tylko i wyłącznie umiejetnosci piłkarskich.

To jest moja prawda futbolu.
#mecz
#reprezentacja
Dawul - Generalnie jak na początku wydawało mi się, że Lewandowski ma rację, to jak z...

źródło: images

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawul

1. Z pożegnaniem Grosika wyszło faktycznie słabo. Skoro ustalili, że będzie na urlopie, to nie powinien ulegać presji i nie przylatywać. Nie wierzę, że od początku chciał potajemnie przylecieć i zrobić niespodziankę. Nie. Tam było damage control dla ratowania wizerunku. Najlepiej było od początku ustalić, że będzie na tym pożegnaniu.

2. Przecież w kwestii opaski Lewandowski rzucił koło ratunkowe i zaproponował takie rozwiązanie, żeby nie robić większych dymów. Chciał wygasić
  • Odpowiedz
  • 1
@Trzesidzida:

2. Przecież w kwestii opaski Lewandowski rzucił koło ratunkowe i zaproponował takie rozwiązanie, żeby nie robić większych dymów. Chciał wygasić pożar, a Probierz dolał benzyny. Poza tym, po 11 latach pełnienia funkcji kapitana i po tym ile dał kadrze, Lewandowski zasługiwał na to, by oddać opaskę na swoich zasadach.

Dla kogo to koło ratunkowe? Raczej dla niego, żeby marketingowo dobrze wyszło w mediach. A jak Probierz nie chciał kłamać,
  • Odpowiedz
  • 8
@Dawul probierz sie skompromitowal i chcial dobić Lewandowskiego ujawniając co powiedzial o rezygnacji z opaski. To go dyskwalifikuje i zemsci sie na nim
  • Odpowiedz
@Dawul Propozycja Lewandowskiego byłaby korzystna dla wszystkich. Pomogłoby wizerunkowo Probierzowi, bo nie byłoby powszechnego oburzenia, że wyrzucił Lewandowskiego z kadry. Pomogłaby też PZPNowi, bo nie musieliby gasić pożaru. Pomogłaby również piłkarzom, bo nie przygotowywaliby się do meczu w takiej atmosferze, a Zieliński nie wyszedłby wczoraj na konfę tak obsrany. Lewandowski zaproponował kompromisowe rozwiązanie korzystne dla wszystkich. Chciał wygasić pożar, ale Probierz wolał podlać benzyną i zobaczyć czy z płomieni wyjdzie feniks.
  • Odpowiedz
@Dawul Probierz nie chciał kłamać? Przecież kolejne oświadczenia pzpn są sprzeczne z wersją Probierza xD

PS Może Lewandowski, w swoim zwyczaju, nie przestał nagrywać rozmów i wtedy poznamy kto najbardziej kręci. Bo o tym, że prawdopodobnie nikt nie mówi całej prawdy jestem przekonanym
  • Odpowiedz
@Dawul: Probierz to zwykły prostak bez kultury, typowa polska szkoła zarządzania. Zamiast załatwić to po gentemeńsku, zadzwonić do Lewego powiedzieć jaka jest sytuacja, zwołać konferencję prasową i kulturalnie ogłosić zmiany światu, tak jak to robią profesjonaliści to nie. Halo Lewy nie jesteś już kapitanem, elo, nara. Potem wpis na X i pyk, pora na kieliszka.
Jak na dłoni widać kto obraca majątkiem i interesami wartymi miliony euro, a kto jest
  • Odpowiedz
  • 1
@Trzesidzida: propozycja Lewandowskiego byla taka, słuchaj Michał, ratujmy mój PR zróbmy tak, że to niby ja zrezygnowalem, a nie Ty powiedziales, ze nie jestem juz kapitanem. Zresztą umówmy się, zamiast proponowac klamanie to Lewandowski mogl sam zrezygnowac i nie byloby tematu, szczegolnie, ze pokazal, ze reprezentacja nie jest dla niego priorytetem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Trzesidzida:

Probierz nie chciał kłamać? Przecież kolejne oświadczenia pzpn są sprzeczne z wersją Probierza xD

O tym nie slyszalem, moglbym zobaczyc te oswiadczenia wraz ze zrodlem?
  • Odpowiedz
  • 1
@markaron: pan obracajacy majatkiem wartym milionami nie zorientował się, że srednio bedzie wygladalo to, że nie przyleci na pozegnanie Grosickiego xD.
  • Odpowiedz
@Dawul: Fajnie że się nie odniosłeś do tego co napisałem, tylko przeskoczyłeś na inny wątek, żeby uniknąć odpowiedzi. Ile PZPN teraz płaci za wpis?
  • Odpowiedz
@Dawul No proszę. Nie do końca spina się z twierdzeniem Probierza, że o wszystkim rozmawiał z piłkarzami. Albo istnieje inna opcja: piłkarze obrobili Lewandowskiemu dupę, a jak zobaczyli jaka zrobiła się inba to się spłakali i wyprosili, żeby im ratować wizerunek.

Lewandowski pokazał, że reprezentacja nie jest dla niego priorytetem? Przecież w marcu zagrał z Maltą z niewyleczoną kontuzją, przez co potem opuścił kilka meczów w klubie.
Trzesidzida - @Dawul No proszę. Nie do końca spina się z twierdzeniem Probierza, że o...

źródło: temp_file3549445429918139523

Pobierz
  • Odpowiedz
@Dawul: "ratujmy mój PR", skoro efektem decyzji Probierza największy strzał PRowy zaliczył Probierz i PZPN za to, że de facto wyrzucili największą legendę polskiej piłki z Repry. Lewandowski jest teraz w roli pokrzywdzonego i sponsorzy reprezentacji robią nagonkę na Kuleszę. Więc o jakim ratowaniu PR lewego Ty w ogóle mówisz?
  • Odpowiedz
Po trzecie, uwazam, że ta decyzja moze tylko podniesc tylko morale reprezentacji

@Dawul: No tak, zdecydowanie lepiej na morale reprezentacji wpłynie to, że Pobierz wyje*ał Lewandowskiego z funkcji kapitana aniżeli Lewandowski by sam zrezygnował, oddał opaskę w dobrym klimacie i dalej grał dla kadry.
  • Odpowiedz
  • 2
Probierz wolał podlać benzyną i zobaczyć czy z płomieni wyjdzie feniks.

@Trzesidzida bardzo dobrze, niech ten b----l płonie, tam nie ma co ratować
  • Odpowiedz