Wpis z mikrobloga

Może faktycznie żyje w jakiejś bańce bogoli, chociaż no nie wydaje mi się, że 6k na rękę zalicza mnie do tej grupy. Jednak zdaje sobie sprawę, że spora część społeczeństwa ciągnie całe życie na minimalnej. Chociaż nie rozumiem jak nawet na minimalnej można tęsknić za 8 latami PiSu. Ja doskonale pamiętam jak mi się żyło w latach 2018 - 2023. Cotygodniowe większe zakupy w dyskoncie to była przygoda, nie można się było przyzwyczajać do cen bo cały czas się zmieniały, a cena za benzynę? To była istna loteria, zależna od kampanii wyborczej. Tarcze, srarcze inflacyjne, bony wakacyjne, nowe łady i inne idiotyczne ustawy przepychane w nocy. Kredyty 2% się nie podoba? Morda tam, przepchniemy, a Holecka wyjaśni ci o 19:30 jak wspaniały jest to program dla młodych. Zewsząd wylewająca sie propaganda - plakaty w sklepach jak to dzięki rządowi mamy niski vat na żywność, skrzynka pocztowa zalana ulotkami propandowymi ze spółek skarbu państwa. Prezes Orlenu, którego mordę musiałem codziennie oglądać w mediach, a teraz nie wiem nawet kto jest prezesem XD

W 2023 już mówiłem, że Polacy mają krótką pamięć i w 2027 PiS wróci na białym koniu, bo 4 lata to zdecydowanie za mało by posprzątać po nich ten b----l. Nie spodziewałem się, że już po roku wszyscy się obrażą, machną ręką i pozwolą pisowskiej zarazie wrócić do władzy xd Niesamowite jak ludzie narzekają na Hołownie i nie widzą zmiany jakościowej po takiej Witek i Kuchcińskim. Zrozumiała jest krytyka Tuska i zmęczenie jego osobą, sam marzę o nowym premierze, ale Morawiecki wzbudza u was większe zaufanie? XD Niebywałe, naprawdę niebywałe.

#bekazpisu #polityka
BalonowySutener - Może faktycznie żyje w jakiejś bańce bogoli, chociaż no nie wydaje ...

źródło: temp_file2795915203167020941

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 756
@BalonowySutener: Bo masz inną mentalność niż zaściankowa Polska. Mam rodzinę na wsi zabitej dechami, oni zagłosują na PiS nawet jakby mieli jeść gruz. Zawsze te same gadki, Tusk to Niemiec, dziadek z wehrmachtu, jak Trzaskowski wygra to będą geje się grzmocić na ulicach, murzyni będą im na podwórku chodzić i gwałcić, zero pojęcia o otaczającym świecie, tylko im w głowie micha, kuflowe mocne i republika i tak spędzają każdą wolną
  • Odpowiedz
@BalonowySutener dobry wpis. W ramach ciekawostki moge powiedziec, że ostatnio sprawdzalem czy ten typ z miniaturki coś działa w PE i coś tam pracuje. Na tle innych kolegów tam wepchnietych wypada nawet nieźle bo robi cokolwiek xd udzielił się w kilku debatach i rezolucjach
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: co to za brednie? ceny zaczely rosnac szybko dopiero w 2022

ludzie nie narzekaja na holownie, za to jakim jest marszalkiem (chociaz to po czesci tez, bo tez naklamal w kampanii), tylko jakim jest oslizglym i nieslownym czlowiek, tak samo jak jego protoplasta
  • Odpowiedz
@Obiboq: wyborcy pissu niczym się nie różnią od wyborców putasa za granicą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

z taką różnicą że tutaj głosy chociaż są "liczone"
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: Wróci, bo wyhodował sobie wyznawców. I można mówić, że platforma tak samo, albo że konfa tak samo, albo że ktokolwiek inny - tylko fakt pozostaje faktem, to z wyborcami pisu po prostu nie da się rozmawiać o polityce.
I nie chce żebym zabrzmiał, że oceniam ich jako ludzi - nie, oceniam ich podejście do rozmowy o polityce. A w tym podejściu brak miejsca na argumenty, wyrozumiałości na drugą stronę,
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: Istna karuzela emocji zupełnie jak przy niezrównoważonej dziewczynie. Niby masz dosyć rzygasz już tym wszystkim ale ciągnie do patusa bo tak jak on gały nikt nie zrobi.
  • Odpowiedz
@BalonowySutener polowa Polaków ma mental bardzo podobny do rosyjskiego i wybiera mieszanke narodowego socjalizmu i faszyzmu - podobnie jak usancy, Wegrzy itd.itp.
Taka teraz moda jak w dwudziestoleciu miedzywojennym.
Cecha charakterystyczna jest to, ze wyborcy tych "silnych ludzi" maja najczesciej wyksztalcenie zawodowe lub podstawowe oraz zarobki w okolicy minimalnej krajowej.
Mowie to, nie zeby sie wywyzszac, ale tak po prostu jest.
Aby trend odwrocic musielibysmy naprawic edukacje, ograniczyc internet oraz przywrocic
  • Odpowiedz
@BalonowySutener: Na czym ta nowa jakość Hołowni polega? Przecież obecnie sejm to większy cyrk niż kiedykolwiek. Hołownia do końca zrobił z posiedzeń telewizyjny spektakl dla ludu.
  • Odpowiedz
@BalonowySutener:
Tymczasem fakty:
- Polska gospodarka zawsze w wąskim topie najszybciej rozwijających się w UE. Bardzo często najszybciej. Jako pierwsi odrobiliśmy PKB do stanu sprzed COVID.
- rekordowy wzrost dochodu rozporządzalnego, czyli wartości decydującej, o ekonomicznej jakości życia.
- rekordowy spadek bezrobocia, które za pierwszego Tuska wynosiło około 14%, a zmalało do wartości poniżej 3%
- awans o kilka pozycji w UE w kwestii PKB per capita (zwłaszcza PPP)
-
  • Odpowiedz
@zolcix: Mam poglądy konserwatywne, ale nie jestem ślepy ani bezmyślny. Dla mnie rodzenie martwych płodów w imię "świętego prawa" to nie bohaterstwo, tylko dramat. A bezrefleksyjne lizanie butów Kościołowi, który dawno temu odleciał od swoich wartości, to nie żadna tradycja, tylko choroba systemu. Bycie konserwatystą nie znaczy, że trzeba klaskać każdemu absurdowi, jaki wymyśli PiS. Ta partia dawno przestała reprezentować zdrowy rozsądek – dzieli ludzi, żeruje na strachu i żyje
  • Odpowiedz
bo 4 lata to zdecydowanie za mało by posprzątać po nich ten b----l. Nie spodziewałem się, że już po roku wszyscy się obrażą, machną ręką

@BalonowySutener: Poglądy i wspomnienia z rządów pis mam takie same jak ty. Ale nie dziw się ludziom.
PO samo jest sobie winne że przerżnęli wybory na prezydenta i idą równią pochyłą ku upadkowi w następnych do sejmu. Można tłumaczyć, że pis zrobił bajzel i 4
  • Odpowiedz
Jednak zdaje sobie sprawę, że spora część społeczeństwa ciągnie całe życie na minimalnej.

@BalonowySutener: Byś się zdziwił ile ludzi robi wała na paragonach, leci na czarno albo robi coś na boku
  • Odpowiedz