Wpis z mikrobloga

Tęsknię za panem panie Siwy Bajerancie. Wprawdzie prawie zawalił pan nam kwalifikacje do MŚ w Katarze. Ale po tym, co nasi odegrali w meczu z Argentyną to może byłoby lepiej, gdybyśmy tam nigdy nie pojechali. Przynajmniej za pana czasów był w tym wszystkim jakiś duch optymizmu, że z czasem będzie lepiej. A teraz... ech szkoda gadać.

#mecz #pilkanozna #reprezentacja
MarianJanusz - Tęsknię za panem panie Siwy Bajerancie. Wprawdzie prawie zawalił pan n...

źródło: comment_1624457332roMIK2EBFAe5RYKKgKrkHd

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 129
@MarianJanusz też mi się podobała piłka Sousy. Tylko teraz pytanie czy jakość czy wyniki. Brzęczek zrobił 8-1-1 w eliminacjach do Euro i go w------i. Sousa dał po dupie turniej i początek eliminacji do Kataru. Ja chyba jednak wolę wyniki po paździerzu. A przynajmniej lepiej awansować na turniej i co ma być to będzie. Nie wyobrażam sobie za rok mundialu bez naszej kadry. A przynajmniej całej tej otoczki turniejowej. Koniec końców jest
  • Odpowiedz
  • 10
Nie wyobrażam sobie za rok mundialu bez naszej kadry. A przynajmniej całej tej otoczki turniejowej. Koniec końców jest to zajebiste nawet gdybyśmy dostali 3 w-------e w grupie

@pokyw12 ta otoczka to kontrakty reklamowe dla tych pajaców i pompowanie balonika czy coś jeszcze?
  • Odpowiedz
A przynajmniej lepiej awansować na turniej i co ma być to będzie.

@pokyw12: najgówniańsze podejście jakie można mieć, może i c-----o ale na farcie te głąby się dostaną. Takiego wała powinni to sobie wywalczyć jako dobra drużynia a nie zgraja meneli.
  • Odpowiedz
@MarianJanusz: Boże, wy ludzie serio żyjecie w jakiejś alternatywnej rzeczywistości xD

Kadra Sousy to była najbardziej fatalna defensywna w historii. Przypominam, że gole strzelało nam Sam Marino oraz Andora (GRAJĄCA W DZIESIĘCIU XDDD). Strzelaliśmy dużo bramek i traciliśmy jeszcze więcej goli. Na Euro dostali w------l od SŁOWACJI i Szwecji (strzelili nam gola w bodaj jakąś minutę xD). A co do meczu z Hiszpanią, to mam wrażenie, że niektórzy już odlecieli
Emes91 - @MarianJanusz: Boże, wy ludzie serio żyjecie w jakiejś alternatywnej rzeczyw...

źródło: Screenshot_7

Pobierz
  • Odpowiedz
@pokyw12: Tylko te przepychanie meczów na dłuższą metę nic nie daje, raz czy dwa się uda a później powrót do klasyki. Zmiana myślenia, koncepcji, sposobu grania w dłuższej perspektywie wyszłaby nam na dobre. W reprezentacji proces idzie wolniej bo zgrupowania są krótkie, meczów mniej nie ma kiedy tego testować, w klubie możesz robić rewolucję od ręki.
  • Odpowiedz
@pokyw12 ja uwielbiam takie wnioski z samych tylko liczb. Nie porównasz składów, jakimi dysponowali oboje. Nie porównasz z kim zgarnialiśmy punkty, niby każdy wypomina Sousie mecz z Węgrami, a to właśnie oni w grupie śmierci sobie radzili. Nie porównasz stylu i tego, co mogliśmy osiągnąć w przyszłości z Sousą, a za Brzęczino było to samo, co z Prodidżem.
  • Odpowiedz
@Emes91: Czy Hiszpanie nas wtedy dusili? Oczywiście, że tak
Czy potrzebowaliśmy szczęścia do remisu? No jasne
Ale strzał Świderskiego po wysokim odbiorze w słupek. Bramka po tym jak Moder obraca się z 3 Hiszpanami na plecach i zagrywa w przód. Była też sytuacja Świderskiego gdzie uderzał nogą zamiast głową.
Potencjał kadrowy nie predysponował nas do pokonywania Francji, Anglii czy Hiszpanii, ale dawał nam KIBICOM wiarę, że możemy doskoczyć do rywala,
  • Odpowiedz
  • 2
@Ceglowy Gdybyśmy rozgrywali ten mecz z Hiszpanią 10 razy, to przegralibyśmy go 9 razy. To że fartownie trafił nam się ten remis, nie świadczy o NICZYM. Ludzie nie potrafią odróżnić dobrze zagranego meczu od fartownego wyniku. To nie jest w żadnym wymiarze porównywalne do meczu z Portugalią za Beenhakkera, gdzie faktycznie to my dominowaliśmy spotkanie i wynik był w pełni zasłużony.

Tak samo ludzie o Michniewiczu mówią, że "przynajmniej z Arabią
  • Odpowiedz
@MarianJanusz: DAlej mnie boli d--a ze nie dowiemy sie co by bylo gdyby Sousa został dłuzej ehh
Mecz z Hiszpanią na zawsze w moim serduszku. Pamietam ten dzień jak dziś, gorąco jak sam s-------n i oglądałem sobie meczyk z kuzynem u niego na chacie
  • Odpowiedz