Wpis z mikrobloga

Operacja przegrody nosowej.
Byłem u laryngologa i dowiedziałem się, że mam krzywą przegrodę nosową. Dał mi skierowanie do szpitala. Teraz pytanie czy w ogóle warto na to iść, bo niby może poprawić drożność nosa, ale też nie jest jakoś mocno skrzywiona a na NFZ kolejki na pewno długie plus też jest trochę zachodu i dochodzeniem do siebie po takim zabiegu. Ktoś, Państwa był może ma takim zabiegu na krzywą przegrodę nosa? Czy długo się dochodzi do siebie po tym?
#medycyna #zabiegioperacyjne #zdrowie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okti325: przestałem po takim zabiegu chrapać i oddychać ustami dzięki czemu mniej przeziebien i chorowania na gardło

Gratis mi dorzucili podcięcie małżowin nosowych bo też były ciut duże

Zabieg pod narkozą, 3 dni w
  • Odpowiedz
@okti325: a to ja z kolei troche inaczej niż kolega wyżej opisuje, operacja w znieczuleniu miejscowym, tez miałam zmniejszane małżowiny. następnego dnia po operacji wyciągneli tamponadę i do domu. wizualnie nic nie bylo widać (już następnego dnia), że miałam jakąkolwiek operacje :D dwa tygodnie sobie posiedziałam na L4 (ale takim z zaleceniami wychodzenia na zewnątrz). jedyne co to trzeba było to spać na podwyższeniu trochę i tyle, ogólnie polecam, lepiej
  • Odpowiedz