Wpis z mikrobloga

Czy ktoś mi merytorycznie wyjaśni co takiego ma w sobie Braun, że pod filmami o nim na YouTubie zbiera setki, tysiące pochlebnych komentarzy? Co on takiego zrobił wyjątkowego, co przyciąga ludzi? Czy przysłużył się czymś społeczeństwu? Czy posiada jakiś wyjątkowy plan naprawczy dla Polski, jak widzi gospodarkę? Skoro nie UE, skoro nie atom to co? Węgiel? Jedynie co widzę to teksty takie jak „on walczy o Polaków i Polskę” lub „to prawdziwy patriota”. Zero konkretnych argumentów.

Oglądałam wywiady z nim - zanim powie cos konkretnego to wyowija tak w bawełnę używając kwiecistego slowonictwa, że człowiek zapomni o co został zapytany.

#braun #polityka #wybory #polska
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katienca: dla tych przygłupow co to piszą dużo nie trzeba, wielu do siebie przekonał np zrywając ukraińską flagę z jakiegoś urzędu miasta
  • Odpowiedz
@katienca: bo jest aferzystą. Istnieją ludziez dla których robienie jakiejś trzody z flagami, gaśnicami, itp.to coś godnego najwyższych urzędów.
I poza tym on "dobrze gada".
  • Odpowiedz
@katienca: stosunkowo prosty a zarazem skomplikowany temat.

Braun bazuje na strachu, jednym z fundamentalnych odcieni emocji. Doprawia ten strach nienawiścią. Działa poniekąd jak rosyjska elita. Bierze prawdę, dopisuje do niej duży bagaż manipulacji i potem puszcza to, by żyło swoim życiem. W dodatku mówi to w sposób poprawny, elokwentny.

Weźmy przykład, "gej" każdy z nas słyszał, że gdzieś, kiedyś osoba homoseksualna zrobiła krzywdę dziecku (to jest fakt, na kryty każdy znajdzie
  • Odpowiedz
  • 0
Nie wiem ale się dowiem wypuścił film o nim, 99% komentarzy to osoby wychwalające Brauna. Naprawdę jestem w szoku.
  • Odpowiedz
@katienca: Co do tej gospodarki to najwięcej gada o niej Tusk a jego rządy miały najgorsze wyniki. PiS wyciągnął Polskę z bagna. Taka jest prawda. Moja firma przez nich prawie padła a niektóre ich numery bezpośrednio dotknęły moja branże. Ale obiektywnie - wyciągnęli Polskę z bagna. Gdyby nie 8 lat rządów PiS Polska byłaby najbiedniejszym krajem UE razem z Bułgarią. I nie piszcie mi że ten sukces to "zasługa przedsiębiorców"
  • Odpowiedz