Aktywne Wpisy

23567435375 +193

czehuziom +5
#hotelparadise Andrzejek po programie podobno groził ś…cią Natalii. Gościu ma chyba jakiś większy problem z głową, może dwubiegunowka.
Agatka olała Kubusia po programie. Nie miała dla niego czasu, po czym ja już pogadała w końcu to wystawiała zdjęcia z jakimś typem ubranym w ciuchy Armani czy c--j ci wie jakie ;)
Agatka olała Kubusia po programie. Nie miała dla niego czasu, po czym ja już pogadała w końcu to wystawiała zdjęcia z jakimś typem ubranym w ciuchy Armani czy c--j ci wie jakie ;)

![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

Drezyna skończona i objeżdżona
Rekord Polski już 15 czerwca, trzymajcie kciuki
Link do ostatniej jazdy testowej, przepraszam za dyszenie ale trzeba trochę siły w to włożyć żeby ruszyło
https://www.youtube.com/watch?v=VaiKy6qVkEE
źródło: drezyna1
Pobierz@RajdeR01: Nogi podczas najmocniejszego wychylenia muszą być nadal lekko ugięte w kolanach.
@mlek: czemu? za duży wyprost?
źródło: temp_file3896238867427134684
Pobierz@RajdeR01: no maszynista drezyny nie będzie dyszał przy ruszaniu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przypomniałeś mi, że już dawno nie robiłem objazdówki po okolicznych złomowiskach w poszukiwaniu profili rexrotha ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wykop
źródło: image
PobierzMoże udostępnienisz maszyne komuś z mocniejszym kopytem ;)
Na szybko policzyłem, że przy kadencji 90 powinno się to rozkręcić do 60-70 km/h.
źródło: Screenshot_20250610_091045
PobierzHmmm, spodziewałem się trochę większych prędkości, szczególnie, że stalowe koła na szynach mają mniejsze opory niż opona na asfalcie a tu raptem 30 km/h czyli tyle ile przeciętny rowerzysta pociśnie na jubilacie. Wiadomo, masa większa więc wysiłek na rozpęd większy (szczególnie przy braku przerzutek) ale to nie ma już znaczenia gdy się leci ze stałą prędkością przelotową i górę biorą straty toczne i opór aerodynamiczny.
Tak czy inaczej -
I błagam weź chociaż kawałek pleksyi zrób sobie osłonę, bo jak coś pęknie i nadziejesz się kroczem na napęd to zamiast rekordu zostaniesz gwiazdą stron z gore.
@RajdeR01: lokomotywa musi dyszeć xD