Wpis z mikrobloga

@kamil-tumuletz: uroki wolnego rynku. Podobnie z ubezpieczeniami na życie. Jak jesteś młody i zdrowy to spoko. Przy jakichś wadach wrodzonych to już tak se, jak do tego dojdzie wiek to już dziękujemy, następny proszę... Nigdy nie zapomnę jak Allianz mnie zlał ciepłym moczem jak potrzebowałem ubezpieczenia do kredytu, a miałem niedomykalność zastawki. Nawet nie bawili się w jakąś podniesioną stawkę ubezpieczenia tylko całkowita odmowa i cześć. Tak wiem, za uczciwie
  • Odpowiedz
@JackDaniels: Do tego prawie kazdy ubezpieczyciel ubezpiecza ludzi do 65 roku zycia. Tylko PZU, ktore jest sposczina po komunie pozwala na to, ze jak zapiszesz sie do ubezpieczenia i bedziesz placil to po przekroczeniu 65 lat nie wykresla cie jak smiecia tylko mozesz dalej placic.
Kwota ubezpieczenia niska, ale jednak jest w przeciwienstwie do wspanialych kapitalistycznych wymyslow.
To jest wazne jak ktos konczy prace i przechodzi na emeryture - zeby
  • Odpowiedz
za uczciwie podszedłem, trzeba było wszystkich badań im nie pokazywać...

@JackDaniels: Wszystkie składane oświadczenia medyczne tracą ważność po 3 latach, więc jeśli byś skłamał i weźmiesz polisę długoterminowo, to nie odpowiadają tylko przez pierwsze 3 lata.

Tylko PZU, ktore jest sposczina po komunie ubezpiecza bez ograniczen
  • Odpowiedz
prawie nikt w wieku 66 lat na nic nie choruje i sporo osób odpada.

@sayanek: No o tym mowie, te prywatne korpo penisy nie ubezpieczaja takich ludzi. Ludzie przez 30 lat potrafia im placic skladke a przy przejsciu na emeryture oni oleja cieplym moczem i pokaza faka.
Moja mama w pracy przez dziesieciolecia byla ubezpieczona w PZU i przy przejsciu na emeryture nikt nie robil problemow pomimo kilku chorob przewleklych
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: HURRR DURR JAKBY WSZĘDZIE BYŁA PRYWATA, TO BY SOBIE MOGLI WYBRAĆ A NIE NA NFZ SIĘ LECZYĆ. Do wyboru mieliby np. eutanazję lub eutanazję ale bezbolesną za niewielką dopłatą bo anestetyk kosztuje.
  • Odpowiedz
@przeciwko78: Nie śledzisz memcena w internecie? Przecież jego 5-minute tips na rozwiązanie każdego problemu gospodarki to są same złote rady xD
@kamil-tumuletz Pogłaskanie za mieszkanie, ale drewniany kołek w zęby dodatkowo płatny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@JackDaniels: wolny rynek jest dobry na początku gdy jest konkurencja później nie wiem czy można to tak nazywać gdy paru gigantów dyktuje takie warunki że nie ma miejsca aby sie wcisnąć nie grając na ich zasadach

Mnie ciekawi jak będzie w przyszłości jak liczba starych ludzi będzie tylko rosła a osób które będą ich utrzymywać malała
  • Odpowiedz
  • 15
@kamil-tumuletz: W państwie które marzy się Konfiarzom finalnie wszystko sprowadzi się do tego, że tym którzy mają dobrze będzie jeszcze lepiej, a tym którym powinien się noga... a c--j z nimi. Te patologie pokazują, że system który chciałby skręcić mentzen będzie tragiczny w skutkach.
  • Odpowiedz
wolny rynek jest dobry na początku gdy jest konkurencja później nie wiem czy można to tak nazywać gdy paru gigantów dyktuje takie warunki że nie ma miejsca aby sie wcisnąć nie grając na ich zasadach

Mnie ciekawi jak będzie w przyszłości jak liczba starych ludzi będzie tylko rosła a osób które będą ich utrzymywać malała

@cielak44: To stwierdzenie można porównać do osoby z problemem otyłości co zachorowała na nowotwór jelita i stwierdzić,
  • Odpowiedz