Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dorgarag: Te krzyki pisowców przekonują mnie coraz bardziej, że coś jest na rzeczy. Na początku gdy się dowiedziałem o tych nieprawidłowościach uważałem, że no cóż zdarza się. sprawa powinna być wyjaśniona, winni pociągnięciu do odpowiedzialności ale to nic nie zmienia batyr nadal prezydentem. Ale teraz gdy coraz to nowe fakty wypływają (np. armie czarnecko-szmateckie) oraz coraz głośniejsze kwiki pisowców śmiem przypuszczać, że jakieś manipulacje miały miejsce
  • Odpowiedz
@Dorgarag: Raczej śmiesznie jest to że przed wyborami wszyscy kwiczeli że pis będzie chciał unieważnić wybory, a teraz jest zupełnie odwrotnie.

@antykwa: ale wszystko się zgadza, pisowcy przez swoje machlojki jeszcze doprowadzą do unieważnienia x---D
  • Odpowiedz
@harrame ja mam wrażenie, że ta aplikacja miała zrobić szum medialny i odwrócić uwagę od głównego planu. Tzn tak to by wyglądało jeśli miałoby do czegoś dojść. Ja jako obywatel żyjący w demokracji wolałbym aby jeszcze raz to przeliczyli i aby było wiadomo tak naprawdę, iloma głosami więcej wygrał Batyr. Każdy głos jest ważny także takie ponowne liczenie podkreśliłoby wagę demokracji.
  • Odpowiedz
  • 8
@Gilgamesz69

@Dorgarag: czy ja wiem, wygrali to się w-------ą na ewentualne ponowne liczenie. W 2023 było tak samo z KO

W wyborach prezydenckich wynik procentowy nie ma znaczenia. Wiec jak to były zwykle pomyłki to wyniku wyborów to nie zmieni nawet jak Nawrockiemu spadnie.
W wyborach parlamentarnych liczy się każdy głos bo przekłada się na ilość miejsc w sejmie dla komitetu.
  • Odpowiedz
najwiecej pisowcy kwiczeli o falszowaniu akurat

@harrame: A trzeba pamiętać, że oni zawsze oskarżają innych o swoje przestępstwa XD
  • Odpowiedz
@Dorgarag: właśnie to jest to, ludzie mówią ciągle na twiterze PRZELICZCIE GŁOSY a ci - chcą unieważnić wybory!!!! ... k--w... przecież nikt nie każe zrobić je od nowa tylko potwierdzić liczbę głosów
  • Odpowiedz
@Dorgarag Trudno uwierzyć, jak wiele możliwości nadużyć stwarzają obecne komisje wyborcze – to wręcz niewyobrażalne. Jeszcze niedawno taki scenariusz wydawał się całkowicie nieprawdopodobny, bo przypomina praktyki rodem z Białorusi, a przecież należymy do Unii Europejskiej i powinniśmy reprezentować wyższy standard demokratyczny. To niestety uśpiło czujność wielu osób.

Tymczasem, gdy przyjrzymy się faktom, szkolenia komisji były przeprowadzone skandalicznie. Już sam brak weryfikacji ważności dowodów osobistych budzi poważne zastrzeżenia, podobnie jak sposób potwierdzania
  • Odpowiedz
rozumiem ze apka mateckiego do "sprawdzania" to zupelny przypadek?

@harrame: według mnie na podstawie tej apki też możnaby podważyć wynik i zażądać powtórzenia wyborów, wtedy kwik pisowców którzy r-------i sobie sami wybory byłby przepotężny xD
  • Odpowiedz