Wpis z mikrobloga

Karta SIM / eSIM do USA – sam internet czy także połączenia? Czy braliście opcję z połączeniami? Z tego co wiem, na numery alarmowe w USA można dzwonić nawet bez pakietu głosowego, więc to odpada jako argument. Pozostaje jedynie kwestia ewentualnego kontaktu z wypożyczalnią samochodów – być może przydałby się wtedy amerykański numer.

Stoję przed wyborem karty SIM do USA. Jadę z małżonką. Przed rokiem byliśmy w Turcji i korzystaliśmy z AirAlo - byliśmy bardzo zadowoleni. Można udostępniać Internet na inne urządzenia i sygnał był bardzo dobry. Kupiliśmy jedną esimkę jeszcze będą w Polsce i po wylądowaniu w Turcji od razu był zasięg i wszystko działało.

Zacząłem czytać co wybrać do USA i niby polecają pakiety z T-mobile lub Simplemobile.

1. T-mobile - nie ogarniam co tutaj polecać, najtańszy pakiet to 40$ za 10gb internetu - słabizna.
2. SimpleMobile - działa na zasięgu T-mobile, 15GB za 40$ - też wydaje mi się dosyć słabo
3. Airalo, też nie ma rewelacji, ale za sam internet 20GB jest 38$, a internet + połączenia 44.50$

Podsumowując Airalo wydaje mi się lepsze;
1. Nie trzeba lecieć od razu po przylocie po kartę sim i uruchamiać jej. Tylko ogarnąć to sobie na spokojnie jeszcze w PL..
2. W Airalo działa hostspot bez problemu (w pozostałych czytałem, że są limity na inne urządzenia, albo net w ogóle nie działa)

Najprawdopodobniej zdecydujemy się na tańszy pakiet z 10 GB + połączenia, bo i tak w wielu parkach czy dzikich rejonach zasięg będzie ograniczony. zdjęcie w załączniku.

Dajcie znać z czego wy korzystaliście!

#usa #podroze #esim #telefony #podrozujzwykopem
Vexolax - Karta SIM / eSIM do USA – sam internet czy także połączenia? Czy braliście ...

źródło: image

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@programistalvlhard: Kurczę, widziałem to niby na allegro, ale stwierdziłem, że to pewnie jakaś lipa i olałem. Ale z tego co widzę po opiniach to ludzie bardzo zadowoleni... Na ich oficjalnej stronie znalazłem fajną ofertę. Ta Twoja nie ma możliwości hotspotu, a to nam się bardzo przyda :)
Vexolax - @programistalvlhard: Kurczę, widziałem to niby na allegro, ale stwierdziłem...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Vexolax: Brałem mobimatter sam pakiet internetowy, 7GB o ile dobrze pamiętam. Spokojnie wystarczyło i kosztowało jakies 30 zł. Mają też opcje z nr telefonu. Cenowo to co sprawdzałem wychodziło taniej niż airalo.
  • Odpowiedz