Wpis z mikrobloga

We wrześniu rodzi mi się dziecko. Wiem, że jest to okres kiedy sporo się zmienia, rytm, priorytety.
Udawało się Wam jakoś wygospodarować czas na granie w gry? Mówię głównie o PS5.

#gry #ps5 #konsole #playstation
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz: Mi się urodził syn w lipcu 2024, póki dziecko dużo śpi, nie zaczyna pełzać, to można było pograć. Schody się pojawiają, jak zaczyna już raczkować, obracać się i zaczyna się chęć zabawy i uwagi rodzica, wtedy coraz ciężej z tym, chyba się podzielicie równo z partnerką. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: brat ma małego dzieciaka i tak z godzinę dwie dziennie gra, tylko oni oboje zdalnie pracują także trudno porównać.
Często kobiety nie mogą patrzeć jak ktoś się dobrze bawi, a one muszą "pracować" przy dziecku.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: pierwszy rok to full czasu na gierki, zwłaszcza pierwszych kilka miesiący, dużo śpi, dużo leży na plecach/brzuchu. Później to już jest nieco trudniej, zależy o której chodzi spać, w trakcie dnia to ratował PSPortal i Switch. Teraz u mnie 2,5 roku i w sumie najgorzej jak do tej pory, ale i tak nie tak źle.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz zależy od dziecka tak naprawdę. Na początku jest ez bo większość dnia śpi, później różnie - są dzieci spokojne które będą po prostu siedziały/leżały a są takie które drą jape cały czas. Ja trafiłem na drugą opcję i raczej ciężko. Szczególnie jak chcesz pomagać żonie/kobiecie i ogarniać dziecko w nocy, do tego pobudki bardzo wcześnie np przed 5:00.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: 3 lvl tutaj - po położeniu spać i ogarnięciu obowiązków mozna pograć. Problem w tym, że już gry tak nie wciągają jak kiedyś. Nie wiem czy to kwestia gier czy mnie :p
  • Odpowiedz