Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +101
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

Adkos +32
źródło: temp_file685206702467609170
Pobierz
![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

Zobacz jakie anomalie były w 20 roku na niekorzyść Dudy. Skandal, że nic z tym nikt nie robi...
Jaki Ty biedny jesteś. Pewnie anomalii na niekorzyść Nawrockiego też nie widzisz i trzeba ci dać link, prawda? Biedaku Ty niedoinformowany?
@grzanka6608: to niech zacznie
skoro były anomalie kiedyś to mamy dopuszczać że będą nadal?
kiedyś nie było kibli, a teraz są, to chyba jest lepiej że jest czyściej, czy mamy być zakładnikami powiedzenia 'zawsze tak było'?
Tak. Komisji jest grubo ponad 30 tys.
W takiej skali na pewno w kilku... kilkunastu komisjach będą błędy, pomyłki, skandale, afery. Ktoś umrze w lokalu wyborczym itd.
Jak chcesz sprawić, żeby tych pomyłek nie było? Edukacja? Szkolenia? To już
źródło: Zrzut ekranu_9-6-2025_111312_wykop.pl
Pobierzmam nadzieje że mądrzejsi ode mnie są w stanie rozkminić system spięty z mObywatelem, w którym będzie weryfikacja dla członków komisji, przykładowo każdy członek komisji wpisuje liczbę głosów do systemu (albo papierowo) ale niezależnie od innych członków, a następnie przewodniczący również wpisuje i się pod tym podpisuje
W takim przypadku eliminujemy błąd że jedna osoba się pomyli przy przepisywaniu, bo mamy redundancję i będzie widać na protokole że
No dobra. Jest to jakaś koncepcja. Pozdro
Po co? Dam ci link a ty powiedz, że nierzetelne bo Giertych, Lis, Eliza Michalik i Pablo Gonzalez o tym nie mówią więc się nie liczy xd
Poza tym, ja nie jestem od tego bym Cię miał czegoś uczyć.
Jeśli skończyłeś edukację i masz problem by wyszukać podstawowe informacje dostępne lekką ręką w internecie, tzn. że system edukacji zawiódł. Więc jakie ja mam szansę na sukces?
@bzyku95 Kilkanaście przypadków na cały kraj i wyciągasz wniosek że jako społeczeństwo nie jesteśmy dojrzałą demokracją. Bo w "dojrzałych" demokracjach wcale nie próbują robić wałów wyborczych, np. w stanach nie wozili kiedyś całych grup ludzi autobusami od komisji do komisji żeby masowo oddawały głosy czy teraz nie próbują wprowadzić głosowania bez dowodu osobistego. Tak to wygląda w najbardziej "dojrzałej" demokracji na świecie.
@bzyku95: @bzyku95 @bzyku95
Ale skoro wrzucasz wykres, to patrz dokładnie, że pomyłki były w podobnej ilości w obie strony. To do tego drugiego zesrańska.
Co do pierwszego, że "nieszczelny system liczenia
@Roess: no to zrozum, że właśnie o tym mówię, że w tych wyborach to nie ma takiego dużego znaczenia bo masz tylko 2 opcje w drugiej turze prezydenckich
ale w parlamentarnych gdzie masz kilka list na których masz kilku kandydatów, to już takie pomyłki nie będą
@GdziesTamChcem:
@grzanka6608: Chłopaki, ustalcie wersje