Wpis z mikrobloga

Nigdy nie gralem w #wiedzmin3. No i chyba czas to nadrobic, faktycznie ta gra jest tak dobra i mnie wciagnie? (W 1 i 2 czesc tez nie gralem i raczej nie zagram) Mam zamiar grac na #ps5 jak cos. Konsola glownie kupiona do fify kilka lat temu juz, a z innych gier jakie ogralem to #thelastofus i #cyberpunk2077 ktore mnie pochlonely i gralo sie w to bardzo dobrze. A moze polecicie ograc cos innego niz wiedzmina?

#gry
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Braand: Fabularnie i interakcje pomiędzy postaciami? Wiedźmin III to w tym wypadku najlepsza gra CDP RED. Gameplayowo? Mimo mojej szczerej niechęci to Cyberpunk 2077 jest pod tym względem lepszy. Wybierz na czym Ci bardziej zależy.
  • Odpowiedz
@Braand ja zacząłem grać w marcu, dzis skonczylem - zdecydowanie najlepsza gra w jaką grałem kiedykolwiek, a daleko mi do sympatii do RPG. Na drugim miejscu RDR2
  • Odpowiedz
@Braand: bez sensu historie geralta zaczynać od 3 części zwłaszcza, że przewijają się tam postacie i wątki z poprzednich części. Jak dla mnie to jest chyba najgłupszy sposób ogrywania wieśka jaki słyszałem. Zagraj w 1 i 2 a dopiero później w 3, bo bardzo dużo tracisz i jeśli oczekujesz dobrej fabuły to będziesz ją miał aczkolwiek stracisz urok sensu wielu wątków.
Zagraj sobie w uncharted lub ewentualnie deus ex mankind
  • Odpowiedz
@Braand jak nie chcesz grac w 1 i 2 to poswiec te 4 godziny na jakies dajne streszczenie fabuly i postaci, zeby troszke lepiej liznac ta fabule w w3
  • Odpowiedz
@Braand: na pc, ale na ps5 tez jest chyba nextgen patch - chyba tez teraz doszla na konsole mozliwosc instalowania modow wiec nic bys nie tracil wzgledem pc. Ja gralem ze szczatkowa znajomoscia fabuly z jedynki i dwojki, w sensie wiedzialem kim jest triss yennefer, ciri itd. i brak znajomosci poprzednich czesci mi nie przeszkodzil zeby kompletnie sie zanurzyc w tym swiecie
  • Odpowiedz
@Braand: tldr gra jest tak napisana, ze na spokojnie bez wiedzy o lore bedziesz wszystko rozumial, a i tak wiekszosc waznych postaci z trojki nawet sie nie pojawia w poprzednich czesciach z tego co wiem
  • Odpowiedz
  • 0
@C0rsair: No uniwersum kojarze troche wiec to nie problem dla mnie, pytalem sie o ps5 glownie z powodu tego, ze tragicznie mi sie tam steruje. Troche pogralem ale narazie glownie przyzwyczajam sie do sterowania na padzie.
  • Odpowiedz