Wpis z mikrobloga

@KarnetNaGlony tu nie chodzi o bycie biednym, czy nie posiadanie wyzszego wyksztalcenia.
Czara goryczy zostala przelana, kiedy wybraliscie nam kibola, patusa i ćpuna na prezydenta odrzucajac jednoczesnie czlowieka z duzym doswiadczeniem w dyplomacji i polityce.
No a skoro na codzien slyszymy okreslenia typu "zdradzieckie mordy, gorszy sort, zdrajcy, folksdojcze", to czego sie spodziewales? Platkow róż?
  • Odpowiedz
  • 1
@Pavulon12345 no to chyba powinniście być troszkę mądrzejsi i mieć większą pewność siebie skoro jesteście taka elitą. Serio aż tak cie to boil że jakiś średnio rozgarnięty człowiek z neta cie tak nazwie w przypływie emocji? Mnie to nie rusza specjalnie wiem że mam 3x lepiej niż on wiem że kieruje się emocjami i z czego to wynika
  • Odpowiedz
Czara goryczy zostala przelana, kiedy wybraliscie nam kibola, patusa i ćpuna na prezydenta

@Pavulon12345: Moze warto sie zastanowic dlaczego?
Jak mozecie mowic o wolnosci i denokracji jednoczesnie popierac kandydata, ktory w imie demokracji potwierdzil ze bedzie cenzurowal?
  • Odpowiedz
  • 10
@KarnetNaGlony rolnicy zagłosowali na PiS który im wprowadził zielony ład. Więc ponownie zagłosowali na PiS żeby ich przed zielonym ładem obronił.

Rząd dopłaca 65% do ubezpieczenia upraw, więc rolnicy ubezpieczyli 22% areału. Teraz wyciągają ręce po pomoc bo jak nie dostaną to zaczną niszczyć miasta i blokować drogi.

“Dlaczego ludzie nie lubia rolników?”

Nie wiem, masz jakiś pomysł?
  • Odpowiedz
@KarnetNaGlony mnie nie boli, jak mnie nazwie. Serio, nie wspierałem nigdy "klasizmu" z wielu wzgledów, szczegolnie jesli chodzi o zarobki, bo wiem jakie potrafi być zycie.
Natomiast wybor kibola wyludzacza mieszkań po 8 latach kleptokracji pisowskiej sprawilo, ze moja empatia do jego wyborcow sie wyczerpala.
Niszczą moj kraj.
  • Odpowiedz
@KarnetNaGlony Tutaj wyksztalcenie nie ma za bardzo znaczenia bardziej wychowanie tych ludzi bo jak musisz być wychowanym, że wybierasz sutenera ćpuna gangstera na prezydenta? mnie np. przed takimi ludźmi mama ostrzegała i co teraz mam żyć w państwie gdzie prezydentem jest typ który jest degeneratem i złym człowiekiem?
  • Odpowiedz