Aktywne Wpisy

KarnetNaGlony +286
mam takie małe marzenie żeby dino miał logo dinozarła i żeby robili reklamy jak ten dinozałr w-------a biedronki i niemców

źródło: c0232f990e284220e530cf550943f02c
Pobierz

źródło: IMG_20250710_205543
Pobierz
#polska #finanse #gospodarka #polityka
źródło: 1000022034
Pobierz@Lukasq Państwo ma pilniejsze wydatki niż 1000 boisk. Tym bardziej tak zadłużone państwo. Całe to ministerstwo do wywalenia, bo jedyne co robi to generuje nonsensowne koszty
@Lukasq: zgadzam się ze wszystkim ale sam musiasz przyznać, że lepszym pomysłem byłyby ławeczki patriotyczne albo po prostu wysłanie tych pieniędzy handlarzowi bronią a nie budowanie czegoś dla ludzi
@szybki-bill1 Z tej całej listy to naszemu krajowi najbardziej by się przydały moje płatne konsultacje. Myślę, że warto by było przeznaczyć na
@Lukasq No ale postawiłeś mi dylemat. Proponuję nie dawać pieniędzy ani na to ani na to ani na sport w ogóle - a budżet zmienić
@Lukasq Grałem w piłkę jako dziecko na osiedlowym boisku z piachu. Naprawdę nie wiem, w czym mi pomagał budżet ministerstwa sportu. Pewnie w niczym, a mimo wszystko cale osiedle
Czy to znaczy, że część tej kasy się nie marnuje? Oczywiście, że tak. Poziom "złych wydatków" nadal jest duży, zresztą nie tylko w sporcie, a w praktycznie każdej dziedzinie.
@Lukasq Tak piszesz, ale czy tak jest? Toż właśnie sam zauważyłeś, że dofinansowywane są obiekty, ale i otyłość rośnie. Czyli stąd moja wątpliwość, czy to w ogóle działa?
Siłowni i sportów walki nikt nie finansuje, a są popularniejsze niż te wszystkie dyscypliny z lekkiej atletyki,
@Nighthuntero: Na Orlikach grają też dorośli.
Na pewno budowa Orlików (czy ogólnodostępnych kortów tenisowych, hal sportowych z których można korzystać po godzinach zajęć szkolnych itd.) to lepszy sposób wydania kasy niż wspieranie zawodowego sportu (budowanie stadionów, wrzucanie kasy bezpośrednio w kluby - jak w połowie piłkarskiej ekstraklasy). Społeczeństwo uprawiające więcej