Wpis z mikrobloga

• 1
@bajeron właśnie będę chciał swoje pomalować. Czego używałeś? Miałeś wcześniej doświadczenie z malowaniem? Myślę, żeby użyć The Army Painter: Speedpaint 2.0 - Starter Set
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kortu tyle co mnie uczyła różowa:) próbowałem różnych potem innych technik i ostatecznie zostałem przy slapchop+speedpainty (jeśli chodzi o farbki to mam różne, dokupuje pojedynczo w miarę potrzeb)

+ ze speedpaintów polecam Sand Golem, dodaje prawie do każdej figurki i dodatkowo speedpaint medium (nie wiem dokładnie co to, ale możesz dzięki temu rozjaśnić farbkę, przydaje się jak chcesz np z ciemnego fioletu zrobić jasny fiolet ale zachować przezroczystość)
  • Odpowiedz
  • 0
@bajeron dzięki za info. A myślisz, że ten starter set, speedpaint 2.0 od army painter nada się + to co wymianiłes? Bo nigdy tego nie robiłem, a Twoje figurki wyglądają pięknie. + jakąś techniką uzyskałeś te cieniowanie na skrzydłach czarnego smoka?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Kortu a który zestaw bierzesz? Ten większy starter? Myślę że bez problemu wystarczy :D z czasem zobaczysz czego Ci brakuje i dobierzesz.
Osobiście polecam do białego Blinding Light (o ile nie ma w zestawie), bo zawsze jest problem zrobić fajny biały kolor.

Oooo dzięki! Pewnie chodzi Ci o skrzydła czarnego smoka? Tutaj to było ryzykowne wet-blending (ryzykowne bo farby schną szybko) gdzie miałem przygotowane dwa kolory :) fiolet i czerń, nakładam
  • Odpowiedz
  • 0
@bajeron ten z 10 kolorami, ale pewnie będę dokupował pojedyncze farbki. Kurcze, mam nadzieję, że wyjdzie tak ładnie jak Twoje :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kortu popróbujesz i będzie super! :D jeśli chcesz robić metodą slap-chop to warto popatrzeć w necie. W skrócie to primerowanie całej figurki na czarno, potem dry brush na szaro i dry brush na biało najistotniejszych elementów (w tym twarz trzeba bardzo dobrze wybrushować).
Primer mam z Citadel (bo ładnie kryje) a szary i biały brush robię tanimi akrylowymi, bo sporo się przy tym farb marnuje, więc szkoda drogich.

Aaaaah jeszcze jedno!
  • Odpowiedz