Aktywne Wpisy

zyxinx +874
#dom #nieruchomosci #polska #aferasmietnikowa #afera #deweloper
Aktualizacja wpisu z dnia 23.06.25r.
Pierwszy wpis:
Drugi wpis:
Po
Aktualizacja wpisu z dnia 23.06.25r.
Pierwszy wpis:
Drugi wpis:
Po

źródło: stan na dzien dzisiejszy
Pobierz
Krole +191

źródło: kiedy jesteś idiotą wtf bhp
Pobierz
Frank Walter - malarz, pisarz, artysta pochodzący z Antigui. Niestety nazywa się niewłaściwie i zdaniem moderacji wykopu jego imię i nazwisko promuje nazizm, więc trzeba go prewencyjnie zakazać.
Był niezwykle utalentowany zarówno jako pisarz, jak i artysta, ale jego niezaprzeczalny geniusz był naznaczony urojeniami o arystokratycznym pochodzeniu – wierzył bowiem, że jego biali przodkowie, będący właścicielami niewolników, łączą go z europejskimi rodami szlacheckimi, od Karola II po Franciszka Józefa Austriackiego i książąt Buccleuch. W wieku zaledwie 22 lat, w 1948 roku, osiągnął sukces jako pierwszy czarnoskóry zarządca plantacji cukru na Antigui. Mimo że był na wyspie powszechnie ceniony za swój intelekt i osiągnięcia, porzucił to wszystko, by podróżować po Europie w poszukiwaniu nowych umiejętności oraz śladów swojej coraz bardziej zawiłej genealogii. Wizyta w Szkocji w latach 50. zapoczątkowała jego dozgonną fascynację tym krajem, do którego wielokrotnie powracał w wyobraźni i w malarstwie.
Co ma wspólnego z nazizmem? Absolutnie nic. Ale administracji wykopu nie przeszkadza to w prewencyjnym zakazywaniu pewnych imion i nazwisk, które są ultrarandomowe.
Dlaczego o tym piszę? Ponieważ przedwczoraj moderacja wykopu zbanowała użytkowniczkę @Zuzka_z_Bornholmu
Imię i nazwisko Walter Frank jest popularne na całym świecie. Wpisując tę frazę w wyszukiwarkę otrzymujemy setki wyszukań do ludzi noszących to nazwisko (w tym głównie w Ameryce!), w tym malarzy, przedsiębiorców, muzyków, setek randomów, ludzi innej rasy (pewnie według wykopu czarnych promotorów nazizmu). Dla wykopu jednak nazywać się tak nie można, bo to promocja nazizmu i "odbanowywać nie planują".
https://wykop.pl/link/7725095/wykop-pomawia-uzytkowniczke-o-promowanie-nazizmu-i-banuje/komentarz/131458973/napisze-calosc-tutaj-bo-wykop-ocenzurowal-moj-wpis-po-11-latach-aktywnosci-na-wykopie-administracja-moderacja-nagle-doszla-do-wniosku-ze-moj-nick-to-p
Napisał do mnie nawet autor donosa na mnie do moderacji w którym mnie przeprosił i przyznał się do błędu. Moje wiadomości są ignorowane przez administrację i moderację. Proszę o pomoc.
Apeluję do administracji o sprawiedliwość!
@m__b pokaż, że gadka o wolności słowa to nie tylko puste p---------e a Ty nie jesteś zwykłym hipokrytą
Zamieniliście Waszą sojuszniczkę w Waszego wroga. Zamieniliście moją aktywność tutaj w atakowanie Was bo mnie pomówiliście i potraktowaliście niesprawiedliwie!
#malarstwo #historia #pisarstwo #wykop #cenzura #moderacjacontent #nazizm
źródło: obraz_2025-06-08_105841132
Pobierzhttps://www.filmweb.pl/person/Walter+Frank-1938325/filmography
https://www.westleygroup.co.uk/walter-frank/
Przez 11 lat nikt nie widział w moim nicku nic złego. A teraz moderacja pisze o prominentnym naziście... Wiecie dlaczego nikt nie widział w tym nic złego? Bo tego nazizty nikt nie zna, ma jakieś randomowe imię i nazwisko i sama go nie znałam, mimo iż
@Zuzka_Cala_Ta: A z jakiego powodu pomijasz "Regierungsrat" w tym całym swoim wywodzie? Bo może przypadkiem ma to ogromne znaczenie i jednak nie chodzi o malarza, tylko o nazistę, tak oddanemu hitlerowi że po jego śmierci popełnił s---------o. Mi się link do Wikipedii pojawia na pierwszym miejscu po wpisaniu tego zbanowanego pseudonimu. Ja wiem, "salut rzymski".
@Zuzka_Cala_Ta: Wpisałem. Na pierwszym miejscu nazista, miłośnik hitlera.
źródło: Screenshot 2025-06-08 121143
PobierzJa nie znałam, bo wymyślając nicku nie szukałam go w ksiażkach o historii tylko zrobiłam to po obejrzeniu filmu "Abwege" z 1928 roku, tylko dlatego że spodobała mi się postać grana tam przez Jacka Trevora. Wszystko.
Ten nazista Walter Frank nigdy nie pełnił urzędu Regierungsrata, w przeciwieństwie do bohatera tego filmu.
Cały film masz na youtube, możesz sobie go zobaczyć
No i pragnę przypomnieć, że przed wojną imię Adolf było bardzo popularne, w tym i w Polsce. A po wojnie to już tak nie bałdzo :)
W ogóle to ty jesteś czy twoja koleżanka, że
Jak chce się bronić to niech wprost napisze, dlaczego jej pełny nick, czyli "Regierungsrat Walter Frank", który wprost nawiązuje do tego nazistowskiego
źródło: barbie-musuem
Pobierzźródło: 1000032937
Pobierz