Wpis z mikrobloga

@Megasuper: rozumiem że jak przyjdzie najcieplejszy lipiec / sierpień w historii to będziesz pisał że jednak globalne ocieplenie to prawda?

Czy to działa tylko w jedną stronę?
  • Odpowiedz
@Megasuper: dlaczego się tak cały czas kompromitujesz. Przecież prościej się nie da znaleźć o tym informacji. Więcej szacunku mam do ludzi wierzących w płaska ziemię niż do tych co negują ocieplenie klimatu bo to drugie prościej zweryfikować a kulistość ziemi to bardziej złożony temat gdzie chłopski rozum może płatać figle.
Też fajny był filmik jak zagorzały fanatyk płaskiej ziemi dostał opłacony lot na Antarktyde i sam przyznał że ziemia jednak
  • Odpowiedz
padła tam teoria że pogoda w Polsce i klimat na świecie to nie to samo

@angelofdeath007: poczytaj co to jest pogoda, a co to jest klimat i przestań się kompromitować

pogoda w Polsce i klimat na świecie to nie to samo

Napisałem to, żeby jeszcze bardziej uwypuklić twoje krzywe postrzeganie świata, ale niestety nie jesteś w stanie tego zrozumieć, a ja nie muszę ci tego więcej tłumaczyć
  • Odpowiedz
@pjk13: Masz naukowcu definicję

Klimat to długookresowa charakterystyka pogody, czyli średnie warunki atmosferyczne (temperatura, opady, wilgotność, wiatr) panujące w danym regionie, ustalone na podstawie wieloletnich obserwacji.

pogoda w Polsce jest integralną częścią klimatu światowego. Polska leży w strefie klimatu umiarkowanego, który jest kształtowany przez globalne procesy i czynniki. Zmiany klimatyczne, które obserwujemy na świecie, również wpływają na warunki pogodowe w naszym kraju.

Także moje krzywe postrzegania świata jest takie
  • Odpowiedz