Aktywne Wpisy

Codon +137
#gielda #portfelgrubasa nowe ATH w USD, Nvidie wywaliło poza ekran top zysków, co tu się odwala to ja już nie mam pojęcia.
Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.
Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.
Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
źródło: IMG_0156
Pobierz
RiverStar +5

Dzisiaj zajmiemy się tematem artykułów kuchennych - papiery do pieczenia, rękawiczki gumowe czy różnego rodzaju gąbki i ręczniki - sprawdźmy, które są polskimi markami, a które należą do zagranicznych koncernów.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie marki:
🇵🇱 Gosia, Amigo - Politan Sp. z o.o. działa od 1982 roku. Ma 2 zakłady produkcyjne: w Żywcu i Czyżowicach. Jest to firma rodzinna.
🇵🇱 Ravi - Firma jest dostawcą artykułów do wyposażenia kuchni, dekoracji stołu i prac porządkowych. Od 1996 roku prowadzi sprzedaż na terenie całego kraju a także za granicą. Centrala firmy w Brzeźnicy (województwo podkarpackie) oraz oddziały w Częstochowie i Szamotułach
🇵🇱 Kuchcik - AKU specjalizuje się w produkcji jednorazowych artykułów higienicznych, eksportując 30% swojego wolumenu do takich państw jak kraje UE, Algieria, Maroko, Senegal, Izrael czy Kazachstan. Spółka akcentuje role polskiego kapitału w swoim rozwoju. Siedziba Przedsiębiorstwa znajduje się w Tczewie, natomiast zakład produkcyjny niedaleko miasta, w miejscowości Zajączkowo.
🇵🇱 AEC - Aleuro Converting Sp. z o.o. jest rodzinną firmą opartą w 100% na polskim kapitale. Siedziba firmy znajduje się w strefie ekonomicznej usytuowanej w miejscowości Stanowice koło Oławy.
🇵🇱/??? Vigo - Quickpack to firma, w której połowę udziałów posiada Artur Michalski, a drugą połowę obcokrajowiec Jorg Schwaderer. Produkcja odbywa się w Laskowie k. Jędrzejowa.
Zagraniczne marki:
???/🇵🇱 Oskar - Delko to firma od kilku lat notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Głównymi właścicielami spółki są Dariusz Kawecki, Mirosław Dąbrowski oraz Mirosław Newel. Ponadto akcjonariuszami są właściciele 14 hurtowni zlokalizowanych w różnych regionach Polski, poprzez które firma prowadzi działalność dystrybucyjną. Spółka nie produkuje swoich własnych produktów.
🇿🇦 Stella, Anna Zaradna - W skład grupy Stella Pack wchodzą również Stella Pack Ukraina obsługująca rynki Europy Wschodniej oraz Stella Pack Rumunia koordynująca sprzedaż produktów w Rumuni, krajach ościennych oraz na Bałkanach. Firma posiada 4 nowoczesne zakłady produkcyjne na terenie Polski oraz jeden na Ukrainie.
🇵🇹 Zosia Samosia - marka własna Biedronki produkowana m. in. przez Stella Pack
🇬🇷 Jan Niezbędny, Grosik - Sarantis Polska S.A. założona została w roku 2000. Firma jest częścią greckiej grupy Sarantis.
🇧🇪 Bee Smart, Paclan - Polska część koncernu CeDo, znana w przeszłości pod szyldem Paclan Polska, jest obecna na naszym rynku od 1993 roku
🇩🇪 Rubin - marka należy do sieci drogerii Rossmann
#kupujcopolskie #kupujpolskieprodukty
źródło: temp_file6824177565824869963
Pobierzźródło: temp_file3071023938595566676
PobierzPrzeważnie są lepszej jakości. Przykro mi.
Podaj adresy fabryk w Polsce tych "polskich" produktów :)
Rekawiczki sa na 100% importowane z Malezji albo Wietnamu, sciereczki z Bangladeszu, a reszta szajsu z Chin.
"Polska" to jest jedynie cena.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDodaj firmę Sanel z Krakowa, w odróżnieniu od pozostałych 'polskich' marek, nie kupują w Chinach, tylko samemu robią, w dodatku jest to spółdzielnia niewidomych.