Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Raz słuchałem rozmowy partnerki ze znajomą która idealnie wpisuje się w ruska propagandę - że zaatakowali samoloty z b-----i atomowymi na pokładzie, po co to robili, tylko Putina rozwścieczyło, to nie oni zrobili, oni są za głupi na to, że ona wie że jest tajny plan i Ukraińcy zaatakują Polske itd.
Oczywiście, lekarze są do d--y, tylko "Barbara kazana", coś jej dolega, lekarze są głupi ale jakoś nie znalazła lekarstwa
Nie wiedzą jednak, że jak Ukraina przegra, to Ukraińcy zostaną u nas na zawsze.
Komentarz usunięty przez moderatora
Wszyscy boty i debile, tylko wy - ta oświecona elyta Wykopu ma patent na te najlepsze poglądy xD