@niepisowski nie wiem jak w Hiszpanii ale w Polsce nie miałby za bardzo za wielu praw - kontrakt z Barceloną podpisywali najprawdopodobniej rodzice, zweryfikowanego profilu na Instagramie bez możliwości posiadania zdolności do czynności prawnych pewnie też się nie da ogarnąć.
@Pieron Yyy...nie bardzo rozumiem: twierdzisz, że 16 czy 17-latkowie nie mogą prowadzić swojego konta na instagramie? XD XD XD Przeciez piłkarze w tym wieku normalnie posiadają konta i je prowadzą.
@niepisowski konto można mieć od 13 roku życia ale nie wiem jak w przypadku kont z weryfikacją - żeby ubiegać się o status meta verified musisz mieć 18 lat. To że na insta widzisz 17 letniego piłkarza to nie znaczy że on tworzy samodzielnie treści na tym koncie, szczególnie jak ma podpisane kontrakty reklamowe.
@niepisowski: ja to się zatrzymałem w momencie kiedy czytałem, że gość ma 12 lat i bije rekordy La Massii. A tu już prawie 17 i zaraz możemy go zobaczyć w pierwszej drużynie jeśli to rzeczywiście taki mega talent.
Szczerze jak bym był znanym piłkarzem to szkoda by mi było czasu na prowadzenie konta na głupim Instagramie i mógłby mi prowadzić ojciec. Miałbym tylko konto na wykopie. Zresztą pewnie on nie ma nawet czasu.
#pilkanozna #mecz #fcbarcelona #sport #instagram
źródło: temp_file6847644991757141066
PobierzPrzeciez piłkarze w tym wieku normalnie posiadają konta i je prowadzą.