Wpis z mikrobloga

Hej wlasnie miałem kupic ubezpieczenie na podróż ale ostatnio ktoś polecał karte PKOBP Visa Infinite. Raczej ponad ~100tys rocznie nie wydam ale juz kilkadziesiąt tysięcy na luzie. I zastanawiam sie czy wziąć taką kartę czy moze dwie level niżej dla mnie i żony. A moze lepsza oferta jest w innym banku.

Przez ostatni rok wydalem na ubezpieczenia z 600zl a teraz bym wydal kolejne 250 wiec nawet 1000-1200zl za kartę nie wydaję sie dużo a odeszło by mi czytanie czy ubezpieczenia obejmuje to czy tamto bo bym mial jedno o to samo i znal jego warunki.

Czytałem ze ta Visa Infinite slabo działa i czasem za granicą płatności nie przechodzą.

Kiedyś miałem kredytową Master Card i te punkty co tam sie zbierało byky nawet spoko. Dlatego zastanawiam sie nad dwoma MC Platinum

Rodzina 2+4. Najstarsze dziecko 12 lat. W tym roku głównie samochodem po Europie ale zdarza sie i samolot 1-2 do roku

#kartykredytowe #mbank #pkobp #bnpparibas #santander #podrozujzwykopem
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@zibizz1 mam MC Platinum ale nie musiałem korzystać z ubezpieczenia. 60k obrotu zwalnia z oplaty ale 300zl (lub 150zł przy 30k obrotu) to tanioszka jak minimum raz w roku lecisz gdzieś gdzie potrzebujesz ubezpieczenie. Darmowe wypłaty z bankomatów zagranicą i kurs MC. IMO Infinite niepotrzebne bo dla Platinum podnieśli sumę ubezpieczenia do 1mln.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KontoDoDzialanTaktycznych Dzięki za opinię. Jeszcze kusi mnie ksrta w BNP bo tam jest 500tys NNW, tylko znowu są pewne kruczki typu ze jak nie opłacę wyjazdu kartą to przynajmniej muszę 24h przed lub po przekroczeniu granicy zapłacić za cos 50EUR. Tam znowu jestv tylko zagranica a w PKO jest także na krajowe wyjazdy.
  • Odpowiedz