Wpis z mikrobloga

Mirki, może zwariowałem, ale raz się żyje i zaszaleję. Celuję aby na 40. urodziny kupić sobie taką oto furę. Wyszła konfiguracja 155k, ale jeszcze będzie trzeba dorzucić na początek AC, konserwację podwozia, instalację LPG, więc bardziej 165k na start myślę.

Nie ma to tamto, warto żyć tak, by móc spełniać marzenia ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Dodatkowa fotka w komentarzu, a także wyszczególnienie dodatków.

#samochody #motoryzacja #skoda #octavia #chwalesie #marzenia #motywacja #pokazauto
AdamF_OG - Mirki, może zwariowałem, ale raz się żyje i zaszaleję. Celuję aby na 40. u...

źródło: octaviaselection

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AdamF_OG polecam sprawdzić auta używane z programów partnerskich marek. Wiadomo fajnie mieć furę od nowości ale te samochody mega szybko tracą na cenie. Ja kupiłem po 2 latach Audi za 160k które katalogowo było za 300k+, dodam że miało poniżej 15k przebiegu
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan zobacz jak wyglądają golfy VI gen i wróć. Zresztą VII już wiszą z uszkodzonymi silnikami za marne grosze. 1.6 TDI z 2012 chodzi gorzej na zimnym niż 30 letni diesel mimo, że ma 130 kkm nie pytaj skąd wiem.
  • Odpowiedz
@RelaniU nie rozumiem ludzi, którzy kupują samochód pod kątem tego co inni będą o nich myśleć, a jeszcze bardziej nie rozumiem januszy którzy myślą, że kupno 3 letniego Mercedesa mając środki na nową skodę to dobry pomysl
  • Odpowiedz
  • 2
@Monochrome_Man: O fajne ujęcie, bo akurat przede mną stała nowa czarna Octavia ()

czemu manual, spraw sobie przyjemność i dopłać do automatycznej

@pearl0
Nie ma szans bo dopłata do automatu to 6,2k zł. A ten budżet który jest powyżej to i tak o 20% przekracza założony wcześniej budżet (130k wg wartości pieniądza z 2025). 20% dopłacę, ale ani 1% więcej. Poza tym,
  • Odpowiedz
@AdamF_OG nie każda marka podrożała tyle co Skoda, porozglądaj sie jeszcze. Skoda jest super droga.
Ja tez chcialem octavie, ale jak zobaczyłem w konfiguratorze cene Tesli 3 to kupiłem Tesle :D
Ale pewnie rozsądniej byloby sprawdzić marke której tak nie odkleiło cenowo jak Skody.
  • Odpowiedz
@AdamF_OG bezsensowna konfiguracja, dopłacasz 17k za skórę w bieda wersji octavii, zdecydowanie lepiej zamiast tego wziąć wersję z matrixami, 150 KM i DSG i standardową tapicerką
  • Odpowiedz
@Bazoski jak jeździsz głównie po mieście albo na trasach to matrixy są zbędę bo i tak trzeba jeździć na wyłączonych żeby nie oślepiac innych kierowców. Jedyny plus że ładnie matrixy wizualnie wyglądają
  • Odpowiedz