Wpis z mikrobloga

#motocykle Poleci ktoś z was spodnie dla kogoś z większymi udami? Trenuję podnoszenie ciężarów/trójbój i nie mogę nic znaleźć. Dziś kupiłem rebelhorn bronco, rozmiar 38/34 i ogólnie są ok, w udach bardzo ciasne ale znośne, ale protektory na kolana podniesione na maksa mam na piszczelu…
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DywanTv: IMO wszystkie spodnie slim fit będą sie podciągać na kolanach. Polecam doszyć sobei jakaś gumkę na dole nogawek, tak żeby zaczepiać ją o piętę wsadzając nogę w but

@edit A sorry. Nie doczytałem. U mnie na odwrót protektory podciągaly się nad kolana..
  • Odpowiedz
@DywanTv: Siema mordeczko! No chyba zostaje Ci gruby objazd po wszystkich sklepach i mierzenie bez końca.. Niestety, może być ciężko właśnie z tego powodu, co napisałeś - ochraniacze. Nigdy nie wiadomo, jak mogą się ułożyć. Mało tego. Mogą być spoko przy przymierzaniu, ale po 30 minutach jazdy zaczniesz odczuwać ból...

polecam sprawdzić ofertę brogera

@Arno1d: Jak najbardziej i też z tego powodu, że będą wyprzedaże na te ciuchy,
  • Odpowiedz
@smoczykutaz7: no, to jest lipa straszna, u mnie nogawka podciągała się aż do połowy łydki. Wcześniej zanim zleciałem w z wagi to jeździłem w luźniejszych jeansach o normalnym kroju, to było w porządku.
Ale w obecnych slim-fitach to masakra, dopiero jak zamontowałem te gumki to fajnie trzyma i protektory są na miejscu, bo tak to leciały aż na uda.
  • Odpowiedz
@DywanTv: Widzę, że nie tylko ja mam ten problem, czyli za duże nogi w stosunku do talii. Jeśli chodzi o skórzane spodnie, to nadal jeszcze nic nie znalazłem, bo jeśli już w udach jakoś udawało się dopasować to okolice brzucha i tyłka miały spory zapas materiału. Przymierzanie w sklepach zrobiło się na tyle irytujące, drenujące czas i nerwy, że już powoli człowiek ma dość. Szczególnie, że skórzane kombi to planuję
  • Odpowiedz
@DywanTv: to nie jest jakas technologia z nasa tylko kawalek materialu, dobierz wieksze i daj ogarnietej osobie do zwezenia w pasie. Robiac zaszewke nie spowodujesz ze nagle te spodnie sie rozerwa na dupie przy szlifie, jakby to sa zwykle spodnie tylko z wstawkami z kevlaru i ochraniaczami
  • Odpowiedz
  • 0
@Darknes17 Ale najpierw muszę znaleźć takie, co pasują xd jak są dobre w udach to są za długie z 20 cm i ochraniacze są 10 cm zbyt nisko, pod kolanem. Pas to najmniejszy problem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szkolna17PsychoFan Budżet to raczej kwestią drugoplanowa. Te rebelhorny, które kupiłem teraz były za 900 zł. Wiadomo że wolałbym dać mniej, ale jeśli będzie to jedyna opcja, to mogę dać więcej. Szukam spodni casualowych, żeby móc w nich pochodzić w biurze/na uczelni/wyjść na miasto.
  • Odpowiedz